Nieuws

Twitter herbekijkt zijn regels voor wereldleiders

Ook nu Donald Trump al een tijdje niet meer welkom is op Twitter, blijft het sociale medium zoekende naar een aanpak rond wereldleiders.

Bij Twitter zeggen ze nog “in evaluatie” te zijn rond een nieuwe aanpak voor belangrijke politici die gekke dingen verkondigen. Jack Dorsey en co gaan daarvoor ook te rade bij hun gebruikers.

Het socialemediabedrijf zal een enquéte gaan voeren die later vandaag beschikbaar moet zijn, tot 12 april. In die periode zullen Twitteraars hun inbreng kunnen doen. “Eigenlijk willen we gewoon weten van ons publiek of zij vinden dat wereldleiders op Twitter dezelfde regels moeten volgen als alle andere gebruikers”, zei het bedrijf in een blogpost. “We willen ook graag van jullie horen welke maatregelen Twitter moet nemen als een wereldleider de regels schendt”, klinkt het. 

Nieuw beleid

Het socialemediaplatform gaat naar eigen zeggen ook samenzitten met academici en activisten voor mensenrechten. De bedoeling is om uit zoveel mogelijk hoeken feedback te krijgen. “Daarmee willen we het kader voor ons beleid vorm geven”, luidt het. Het is nog niet duidelijk welke delen van zijn beleid Twitter wil herbekijken of aanpassen. Het socialemediabedrijf verwijst in zijn tekst niet naar Trump, maar wel naar twee blogposts uit het verleden. Daarin werd al gehint naar aangepaste regels voor wereldleiders. 

Twitter is niet het enige bedrijf dat qua beleid zoekenden is sinds de problemen rond Trump en de bestorming van het Capitool op 6 januari. Facebook wacht nog altijd op een uitspraak van zijn comité rond de verbanning van de oud-president. Ook Mark Zuckerberg en de zijnen gaan de kwestie breder bekijke om tot een nieuwe aanpak te komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business