Nieuws

Trump lanceert ‘binnen twee à drie maanden’ eigen socialmediaplatform

De voormalige president bereidt zijn terugkeer naar de sociale media voor. Het belooft een bijzondere comeback te worden.

Tijdens zijn presidentstermijn heeft Donald Trump regelmatig op ramkoers gelegen met de socialmediaplatformen waarop hij actief was. De president beschuldigde de socialmediagiganten Facebook, YouTube en vooral Twitter er meermaals van partij te trekken voor de ‘linkse’ politieke en rechts-conservatieve meningen te onderdrukken. Hij ondertekende een decreet dat de juridische bescherming voor een socialmediaplatform zou opheffen en hen verantwoordelijk kan stellen voor de content die gebruikers op de platformen delen.

De vete tussen Trump en de sociale media bereikten in januari een hoogtepunt na de aanval van Trump-aanhangers op het Capitool te Washington. Een aanval die Trump met zijn aanhoudende claims over de verkiezingsuitslag en zijn ‘Stop the steal”-campagne zou georkestreerd hebben. Twitter, Facebook en YouTube spraken een tijdelijke ban uit tegen Trump. Twitter zette die al snel om naar een permanente ban, YouTube en Facebook hielden de deur op een kleine kier voor Trump. Een voormalig adviseur van Trump, James Miller, heeft aan Fox News meegedeeld dat de comeback van Trump op sociale media niet ver meer af is. Maar die zal niet op één van bovengenoemde applicaties plaatsvinden.

Gamechanger voor sociale media

Trump zou namelijk plannen hebben om zijn eigen socialmediaplatform te beginnen. Die geruchten staken sinds zijn socialmediaban al wel eens de kop op, maar als we Fox News mogen geloven zal dat platform al binnen maximaal drie maanden lanceren. De adviseur laat nog niet in de kaarten van Trump kijken wat hij precies van plan is met het platform. Zal het lijken op Facebook of Twitter, of mogen we iets volledig origineels verwachten? Met Trump is alles mogelijk.

Hoe het platform er zal komen uit te zien is nog een mysterie, maar dat het een landslide victory zal zijn voor Trump moeten we volgens Miller niet aan twijfelen. “Dit platform zal het socialmedialandschap op zijn kopzetten. Het wordt enorm groot. Miljoenen mensen zullen weer kunnen volgen waar Trump mee bezig is, zoals hij dat wilt.”

Hebben Trumps plannen kans op slagen? Waag je aan een voorspelling in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business