Nieuws

Qualcomm werkt aan Nintendo Switch-achtige gamingtablet

Chipfabrikant Qualcomm werkt volgens verschillende bronnen aan een Android-tablet die doet denken aan de Nintendo Switch.

Zowel Android Police als XDA-hoofdredacteur Mishaal Rahman botsten op interessante informatie. Het toestel werkt op Qualcomm-chips (welke precies is nog niet duidelijk) en zou volgend jaar in de rekken kunnen liggen. Als het om een echt product gaat, tenminste. Helemaal in lijn met de Nintendo Switch zou Qualcomms gamingtablet verwijderbare, Joy-Con-achtige controllers gebruiken. Het ontwerp bevat naar verluidt ook een SD-kaart-slot en 5G-mogelijkheden. Rahman vermoedt dat de tablet op Android 12 zal draaien en een gigantische batterij van 6.000 mAh krijgt. De exacte afmetingen van het toestel zijn niet duidelijk, al zou de schermdiagonaal 6,65 inch bedragen, met een resolutie van 720p. De kans bestaat dat het toestel een fan krijgt, wat we nog niet vaak zagen bij een tablet. 

Aankoopargumenten zoeken 

Samengevat zouden we kunnen zeggen dat het wellicht een uit de kluiten gewassen smartphone wordt met verwisselbare controllers en actieve koeling. Klinkt niet slecht op papier, maar hoewel ook de Nintendo Switch een mooi apparaat is, blijft een spelconsole maar zo succesvol als zijn gamesaanbod groot is. Nintendo heeft dankzij de Nintendo DS al jarenlange ervaring met het vertalen van gameplay naar een draagbaar toestel. Qualcomm zal voor zijn Androidtablet vooral moeten kijken naar succesvolle titels als Fortnite en Genshin Impact. Daarnaast biedt het meer open karakter van Android natuurlijk wel de mogelijkheid tot emuleren van retrogames, al is dat legaal niet altijd even voor de hand liggend.

Android Police meent te weten dat de mogelijke verkoopprijs rond de 300 dollar zal komen te liggen, pal op het prijsniveau van de Nintendo Switch dus. Blijkt Qualcomm effectief plannen te hebben om het toestel op de markt te brengen, dan zal het bedrijf zich toch moeten kunnen onderscheiden van de bestaande smartphones en tablets om gamers hun portemonnee te doen bovenhalen.

Lees ook: 4K-Nintendo Switch gebruikt mogelijk NVIDIA DLSS

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business