Yahoo Answers stopt ermee

Yahoo Answers stopt ermee op 4 mei 2021. De dienst bestond sinds 2005 en was een van de langst lopende Q&A-platformen op het internet.

Advertentie

In een FAQ op zijn website legt Yahoo uit waarom ze de beslissing nemen en hoe de stopzetting zal verlopen. Zoals je kan vermoeden heeft dat alles te maken met de sterk teruglopende bezoekcijfers.  

De afbouw van het platform start op 20 april. Vanaf dan zullen er geen nieuwe vragen en antwoorden meer geplaatst kunnen worden. Vanaf 4 mei kan je alle content die je zelf ooit plaatste downloaden en archiveren. De deadline daarvoor is 30 juni. Daarna verdwijnt Yahoo Answers voorgoed en zal het oude adres doorverwijzen naar de homepage van Yahoo.  

Afbrokkelend succes 

“Hoewel Yahoo Answers ooit een van onze populairste platformen was, zijn de noden van onze gebruikers de voorbije jaren veranderd”, zegt het bedrijf in de mededeling. “Daarom hebben we beslist om onze middelen weg te halen bij Yahoo Answers en te focussen op andere producten waarmee we onze leden beter van dienst kunnen zijn”, luidt de redenering. 

Yahoo’s afbrokkelende succes heeft natuurlijk ook te maken met de andere platformen waar gebruikers terecht kunnen. Zo heeft ook Google zijn eigen Q&A-sectie in de zoekresultaten. Wanneer je een bekende vraag googlet, toont de zoekmachine via een widget al een antwoord op je vraag, nog voordat je effectief naar de website in kwestie doorklikt.  

Maar dat is zeker niet de hoofdreden van Yahoo’s terugval. Wie onlangs nog eens een bezoek bracht aan Yahoo Answers, kon ook vaststellen dat de kwaliteit van de content al een tijdje dalende was. Trolls met nepvragen en -antwoorden kregen er steeds vaker de bovenhand. 
 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here