whatsapp

De chatdienst heeft een bètaversie gelanceerd van een functie waar al lang vraag naar is: het overzetten van chatgesprekken tussen Android- en iOS-apparaten.

Advertentie

Anders dan Signal en Telegram biedt WhatsApp nog niet de mogelijkheid om je chathistorie over te zetten als je wisselt van een Android-smartphone naar een iPhone of omgekeerd. Dat komt omdat WhatsApp je gesprekken lokaal op je toestel opslaat. Als je een nieuwe telefoon koopt, ben je daardoor altijd wel een stukje van je gesprekken kwijt, zelfs als je regelmatig een back-up had gemaakt. Er bestaan applicaties die deze functionaliteit voor WhatsApp vervullen, maar de chatdienst biedt geen ondersteuning voor die externe apps en raadt het gebruik ervan bovendien sterk af.

Volgens WABètaInfo, een betrouwbare bron voor nieuws over aankomende WhatsApp-functies, heeft WhatsApp in bèta een migratiefunctie ontwikkeld om de transfer tussen verschillende besturingssystemen eindelijk mogelijk te maken. De functie zal eerst bij een select groepje gebruikers getest worden. Er is verder maar weinig informatie bekend over hoe die functie precies zal werken. We kunnen enkel vertellen dat deze in een toekomstige update zal verpakt zitten, maar een precieze tijdlijn is nog niet bekend.

Image Credit: WABètaInfo.

Meerdere toestellen tegelijk

De migratiefunctie past in een groter plan van WhatsApp om de berichtendienst compatibel te maken met meerdere devices per gebruiker. Dat het gebruik van de applicatie voorlopig sterk gekoppeld is aan één actief toestel, ervaren sommige gebruikers toch wel als een gebrek van de chatdienst. Het was dan ook hoog tijd dat WhatsApp dit aanpakte.

Een eerste stap is een grondige make-over voor de webversie van WhatsApp. WhatsApp Web zal binnenkort kunnen werken zonder een smartphone met een actieve internetverbinding. Dat maakt het mogelijk de webversie simultaan op vier verschillende apparaten te gebruiken zonder een actief toestel eerst te moeten ontkoppelen. In een volgende stap wil WhatsApp Android- en iOS-toestellen meer met elkaar in verbinding brengen. De migratiefunctie vormt de laatste stap.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here