Microsoft Store

Standaardapplicaties in Windows 10 zullen voortaan via de Microsoft Store bijgewerkt worden. Paint en Knipprogramma zijn eerst aan de beurt.

Advertentie

Microsoft kondigde een tijd geleden aan dat de standaard-apps in Windows 10 voortaan apart updates zullen krijgen. Dat wil zeggen dat applicaties zoals bijvoorbeeld Windows 10 Mail of Paint los van de grotere systeemupdates bijgewerkt worden. Het bedrijf zal dat doen via de Microsoft Store.

Voor de eerste keer zal de softwaregigant dat doen voor Paint en Knipprogramma (snipping tool) in Windows 10. Momenteel zijn de updates alleen nog maar verkrijgbaar voor Windows Insiders, maar het is wel al duidelijk dat ook de icoontjes van beide standaardapps zijn bijgewerkt.

Windows 10 build

In de laatste Build 12354 is ook duidelijk geworden dat gebruikers nu meer controle hebben over de schermhelderheid van hun pc. Via een nieuwe functie is het mogelijk om je schermhelderheid automatisch te laten aanpassen in combinatie met de batterij van je laptop. Op die manier kan je alles uit je batterij halen en zolang mogelijk blijven werken zonder opladen. 

Tot slot zijn er nog twee andere kleinere functies bijgekomen; wanneer je display HDR-gecertificeerd is, zal Windows 10 dat tonen via een label. Ten tweede zullen gebruikers (nog niet voor NL & BE) voortaan de mogelijkheid krijgen om meer dingen aan te passen in de nieuwssectie van de taakbalk. Momenteel kan je dat nog niet bij ons, maar in de V.S. zal Microsoft die aanpassingen alvast wel uitrollen.