iMessage op Android

Uit gesprekken tussen Epic Games en Apple-werknermers is gebleken dat er nooit een Androidversie van het populaire iMessage op iOS zal komen.

Advertentie

Dat hebben verschillende topmensen bij Apple laten weten. Onder andere Phil Schiller en Craig Federighi zien geen voordelen in een Androidversie van iMessage. Volgens hen zou het meer kwaad dan goed doen. De informatie kwam naar boven via gesprekken die Epic Games eerder voerde met werknemers in verband met de rechtzaak tussen de twee bedrijven.

iMessage op Android

Op basis van verschillende gesprekken is duidelijk geworden dat Apple zijn iMessage liever niet crossplatform maakt omdat het de barrière tussen Android en iOS kleiner zou maken. In een mail uit 2016 schreef een Apple-werknemer al dat iMessage heel veel gebruikers bij hen houdt omdat er bij Android niet echt een degelijk alternatief is. De werknemer sprak van een vendor lock-in. Een vendor lock-in is een manier waarbij het bedrijf de klant probeert afhankelijk te maken van zijn product of dienst. De claim van de werknemer wordt weerlegd maar Craig Federighi (iOS topman) en Phil Schiller (App Store topman) hebben beide aangeven dat ze de voordelen van een Androidversie niet zien.

De reden dat dit nu naar boven komt heeft te maken met de rechtszaak tussen Epic Games en Apple. Die eerste is het oneens met de manier waarop de iPhonebouwer een monopolie creëert via de App Store. Epic Games wil ook dat het bedrijf afziet van de enorme commissies op inkomsten uit die App Store. Er vloeit volgens hen te veel geld naar Apple zelf en de kleinere ontwikkelaars overleven dat niet. In de zomer van 2020 startte het gamebedrijf een rechtszaak waarbij er over een maand de eerste uitspraken zullen vallen.

Het nieuws betekent ook dat we niet meer hoeven te hopen op een eventuele iMessageversie van Android. Ondanks oudere berichtgeving lijkt dit op een definitieve “nee”.De deur stond op een kier maar is nu voor goed gesloten. iMessage bestaat al sinds 2011 maar Apple zou niet veel later al beslist hebben dat er geen Androidversie van de berichtenapp zou komen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here