Nieuws

App-bouwer ontwikkelt iMessage voor Android

De populaire berichtenapp van iOS komt in 2017 mogelijk naar Android. Al zal je wel een iPhone of Mac in de buurt moeten hebben.

Een ontwikkelaar met de schuilnaam Moomanjohnny beweert op Reddit dat hij een werkende versie van iMessage voor Android heeft kunnen ontwikkelen. Dat is goed nieuws voor Android-gebruikers die de populaire berichtenapp willen gebruiken om te communiceren met hun iOS-gebaseerde vrienden. Ook voor mensen die de overstap willen maken naar Android is het goed nieuws.

[related_article id=”182496″]Om de app te laten werken met Android heb je wel steeds een iPhone, iPad of Mac in de buurt nodig. De app maakt namelijk gebruik van een server-api om berichten te kunnen versturen en ontvangen. Zonder een van die toestellen in de buurt, kan je dus geen verbinding maken met de servers van Apple. De berichten komen namelijk binnen en gaan weer buiten via het Apple-toestel. Bovendien moet het iOS-toestel voorzien zijn van een jailbreak om tot bij de api te kunnen komen.

Moomanjohnny zegt de app in 2017 naar buiten te zullen brengen. Momenteel zoekt hij via Reddit een 25-tal gebruikers om de bètatest af te ronden. De app zal kunnen tonen wanneer iemand typt, of een bericht ontvangen en gelezen is, en zal groepsgesprekken, video’s en foto’s ondersteunen.

In het verleden bestond er reeds een app die iMessage naar Android bracht, maar die werd binnen de kortste keren verwijderd uit de Google Play Store. Dat gebeurde omdat de app, om te kunnen werken, verbinding maakte met de Mac van de ontwikkelaar, om op die manier aan de api’s te kunnen. Dat hield echter in dat de ontwikkelaar toegang had tot gebruikersaccounts en wachtwoorden van zijn gebruikers; een goudmijn, met andere woorden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business