Nieuws

Deze LG-modellen krijgen Android-updates

LG Wing
LG komt zijn beloftes na. Deze vijf modellen zullen de komende drie jaar nog van Android-updates voorzien worden.

LG heeft nu een lijst vrijgegeven waarin duidelijk wordt welke modellen nog Android-updates kunnen verwachten. De recent uitgebrachte Velvet en Wing zullen nog Android 13 krijgen maar de rest zal tegen dan maximum Android 12 aan boord hebben. Momenteel is de lijst alleen beschikbaar op de Koreaanse site van LG. De kans is echter zeer groot dat die lijst ook voor Europa zal gelden.

Android 13

Uit de G-serie krijgt de G8 en waarschijnlijk ook de G8X nog een upgrade naar Android 11. Voor de V-serie zal dat de V50 zijn die nog Android 11 te zien krijgt. De drie voorgaande modellen zullen dit/volgend jaar nog Android 12 aan boord krijgen, maar nadien stopt het.

Dat geldt echter niet voor de LG Velvet en LG Wing met draaibare dual-display. Die twee modellen krijgen in ieder geval nog Android 13 en daarmee komt de ex-smartphonefabrikant zijn beloftes na om de premiummodellen nog drie jaar van updates te voorzien.

Vorige week maakte het Koreaanse bedrijf bekend dat de mobiele afdeling niet verder zal gaan. Dat betekent dat LG geen smartphones meer gaat produceren en daarmee een smartphonegeschiedenis van ongeveer 20 jaar achter zich laat liggen.

G8, G8X en V50: Android 11 & Android 12

Velvet en Wing: Android 11, 12 & 13

LG Mobiele telefoon met 3'' full touchscreen, styluspen & handschriftherkenning, KP500
De LG Cookie die geïntroduceerd werd in 2008.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business