Apple Event Spring Loaded

Het volgende Apple Event zal waarschijnlijk volgende week dinsdag 20 april doorgaan. Siri vertelde iets te veel, details moeten nog komen.

Update: Apple heeft intussen officieel laten weten dat zijn ‘Spring Loaded’ event zal doorgaan op 20 april rond 19 uur.

Dat heeft Siri zelf bekendgemaakt in de Verenigde Staten. De eerste berichtgeving kwam van MacRumors. Door het commando ‘When is the next Apple Event?’ te geven, vertelde Siri doodleuk dat het door zou gaan op 20 april 2021. Andere Amerikaanse media zijn er nadien in geslaagd om hetzelfde antwoord te krijgen. Alleen heb je daar wel een Amerikaanse Apple-ID voor nodig.

Apple Event

“Het special event zal doorgaan op dinsdag 20 april in Apple Park, Cupertino”, liet Siri vallen. Alle details kan je terugvinden op Apple.com. Maar als je doortikt naar de link kom je als gebruiker op de standaard Event-pagina van Apple terecht waar nog geen details te vinden zijn van het evenement. De iPhonebouwer heeft zelf nog geen reactie gegeven op de details maar dat zal vermoedelijk niet lang meer duren.

Naar verwachting zal het bedrijf volgende week dinsdag twee nieuwe iPad Pro modellen voorstellen. Net zoals de vorige generatie komt eer een 12.9 inch model dat deze keer een Mini LED display aan boord zal krijgen. Verder zouden de nieuwe iPads ook een processor krijgen die in lijn ligt met de M1 van de laatste generatie MacBooks.

AirTags

Mogelijk zullen we ook eindelijk nieuws krijgen rond de Tile-concurrent AirTags. Dat in combinatie met de Find My applicatie waarvan vorige week duidelijk werd dat die is opengesteld voor derde partijen. Bedrijven als VanMoof maken nu gebruik van Find My om je fiets gemakkelijk terug te vinden. Allen de eigen fysieke trackers missen nog in dit verhaal.

Vermoedelijk zal Apple nu zeer snel schakelen en zal het deze week nog duidelijk worden of het event op 20 april effectief doorgaat. Het nieuws komt niet lang nadat Apple bekend maakte dat WWDC dit jaar zal doorgaan van 7 tot en met 11 juni.

WWDC Apple event