Nieuws

Vlieg over België met Microsoft Flight Simulator

Microsoft heeft zijn vlieggame Flight Simulator een grondige update gegeven met realistische 3D-weergaven van de mooiste plekken van België.

Heb je altijd al eens over Antwerpen, Brussel of Brugge willen vliegen zonder daadwerkelijk achter het stuur van een vliegtuig te moeten kruipen? De game Microsoft Flight Simulator maakt je wildste reisdromen waar. Microsoft heeft de vliegtuigsimulator een vierde grote ‘World Update’ gegeven. De update bevat 3D-kaarten van de bekendste plekken in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Die kaarten kunnen via de marktplaats van het spel gedownload worden.

In een trailer demonstreert Microsoft enkele van die 3D-beelden. Bekende Belgische monumenten zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen en de Leeuw van Waterloo zijn met prachtig detail en realisme nagebootst. We zien ook andere bekende monumenten in Nederland en Frankrijk zoals het Rijksmuseum te Amsterdam en de Eiffeltoren een passage maken in de trailer. De releasenotes van de update tonen een lijst van alle toegevoegde locaties. Opstijgen en landen in de luchthaven van Zaventem is er helaas nog niet bij. Daar moet Microsoft in een toekomstige update dan maar eens werk van maken. Verder voegt de update nog enkele nieuwe types vliegtuigen toe en zijn enkele bugs aangepakt.

Virtuele reis rond de wereld

Microsoft Flight Simulator lanceerde in augustus 2020. Het was de opvolger van Flight Simulator X dat in het jaar 2006 verscheen. De game wist al snel meer dan alleen vliegtuigliefhebbers te overtuigen. Bekende landschappen, steden en luchthavens van overal ter wereld werden met uitzonderlijk oog voor detail nagebouwd. De correcte topografische gegevens puurde Microsoft uit zijn navigatie-applicatie Bing Maps en het cloudpplatform Azure verzorgde de simulaties. Het resultaat is een game die garant staat voor uren virtueel reisplezier zonder complexe quarantaineregels, negatieve testresultaten en vaccinatiepaspoorten. Wij onderwierpen de game in augustus al aan een uitgebreide review.

Voorlopig is de game enkel beschikbaar voor Windows-pc’s, maar in de loop van dit jaar zal de game ook naar de Xbox Series X komen. Wil je alle locaties en vliegtuigen vrijspelen, dien je de Premium Deluxe Edition te kopen (102,86 euro bij amazon.nl).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business