Nieuws

Audi kiest audiosysteem Sonos voor nieuwe modellen

Sonos Audi
Interior
Audi en Sonos gaan in zee met elkaar voor alle nieuwe modellen. Dat werd bekengemaakt bij de lancering van de Q4 e-tron.

Deze week lanceerde Audi officieel twee nieuwe elektrische SUV’s. Het gaat om de Audi Q4 e-tron en de Q4 Sportback e-tron. Beide modellen zullen vanaf april dit jaar beschikbaar zijn in België met een startprijs van 41.990 euro. De Q4 e-tron biedt een rijbereik volgens WLTP-normen tot ongeveer 520 kilometer. Bij de lancering kwamen we ook te weten dat de Duitse autobouwer een nieuwe audiopartner heeft voor zijn modellen. Audi gaat namelijk in zee met Sonos om voortaan al zijn modellen van een premium audiosysteem te voorzien, de Q4 e-tron mag de spits afbijten.

Audi & Sonos

De Duitse autbouwer omschrijft het als volgt: “Voor een premiumklank hebben we een nieuwe partner in de auto: het audiosysteem Sonos, dat lifestyle, technologie en design in een nieuwe dimensie combineert.” Voor de Amerikaanse audiospecialist is Audi de allereerste klant in de auto-industrie.

“Het is onze ambitie om ‘s werelds meest toonaangevende merk als het gaat om geluidsbeleving te worden. Dat betekent dat we luisteraars de mogelijkheid bieden om te genieten van geweldig geluid, overal waar ze gaan”, aldus Patrick Spence, CEO van Sonos. “We hebben in Audi een partner gevonden die onze missie en aanpak deelt – een bedrijf dat op dezelfde manier als Sonos waarde hecht aan innovatie en design. We zijn trots op de premium Sonos-geluidsbeleving in de Q4 e-tron die we vandaag introduceren.” 

Heel wat autobouwers hebben de laatste jaren voor een vaste audiopartner gekozen. Zo biedt Renault al jaren Bose aan en heeft Mercedes een vaste samenwerking met specialist Burmeister. Voor Sonos was het een belangrijke stap om ook in wagens aanwezig te zijn, als audiospecialist wil je namelijk zoveel mensen de best mogelijke geluidservaring kunnen tonen. Auto’s zijn daar de ideale omgeving voor omdat je als passagier centraal in het systeem zit.

Audi Sonos
De nieuwe Q4 e-tron en Sportback e-tron.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business