Fitbit Luxe

Fitbit heeft de Fitbit Luxe aangekondigd. De tracker moet de fashionista's onder ons aanspreken en focust op mentale gezondheid.

Advertentie

De Fitbit Luxe moet een nieuwe doelgroep naar het merk trekken: de modebewuste sportievelingen die naast de gewoonlijke functionaliteiten ook een tracker willen die aan een sierraad doet denken. De Fitbit Luxe is trouwens de eerste Fitbit met een AMOLED-kleurendisplay. Het team raakte naar eigen zeggen ook geïnspireerd door de coronapandemie en mikt op stressmonitoring.

Die functie zit verwerkt in het  het Health Metrics Dashboard in de Fitbit-app om eventuele veranderingen in je welzijn te zien, zoals verhoogde stress, vermoeidheid of mogelijke tekenen van ziekte.  De tracker kan worden gecombineerd met een breed scala aan nieuwe stijlvolle accessoires, waaronder een luxueuze schakelarmband van het sieradenmerk Gorjana.

Inspiratie door COVID-19

“Het afgelopen jaar heeft ons anders doen denken over onze gezondheid en welzijn. Van het letten op mogelijke COVID-19-symptomen, tot het beheersen van aanhoudende stress en angst in de wereld van nu. Hoewel we positieve veranderingen beginnen te zien in de huidige situatie, blijft het net zo belangrijk als afgelopen jaar om je holistische gezondheid onder controle te houden ”, zegt James Park, VP, GM en medeoprichter van Fitbit.  

Fitbits Stressbeheersingsscore is nu beschikbaar op Luxe en alle beschikbare apparaten van Fitbit met hartslagmeting, waaronder Charge 4, Inspire 2, Sense, Versa 2 en Versa. Daarmee kunnen gebruikers dagelijks het vermogen van hun lichaam om met stress om te gaan beoordelen, op basis van activiteitsniveau, slaap en hartslag. Wie een meer diepgravende gezondheidsanalyset wil, krijgt nieuwe features in Fitbit Premium.

Daar krijg je een geavanceerd overzicht van je reactievermogen, inspanning en slaappatronen. Premium-leden hebben toegang tot een reeks exclusieve trainingsmodi en mindfulness-sessies om stress te beheersen. Onderdeel hiervan is de Mindful-methode van meditatiegoeroe Deepak Chopra. “Ik zie bijvoorbeeld regelmatig mijn hartslag dalen na een meditatiesessie en na verloop van tijd ook mijn hartslagvariatie. De Mindful-methode maakt regelmatige mindfulness beoefening makkelijk en toegankelijk – ongeacht of je wilt beginnen met mindfulness of het juist naar een hoger niveau wilt tillen.” 

Straffe monitoring

Luxe geeft je toegang tot Fitbit’s brede scala aan gezondheids- en welzijnsfuncties om een holistische benadering van gezond leven te ondersteunen. Met het Health Metrics Dashboard kan je veranderingen in je welzijn volgen in de Fitbit-app met informatie over je ademhalingsfrequentie, hartslagvariatie (HRV), rusthartslag (RHR), variatie in je huidtemperatuur en binnenkort zuurstofverzadiging (SpO2). In de geavanceerde tool kan je voeding, waterinname, gewicht en zelfs de bloedglucose (voor suikerpatiënten) of menstruatiecyclus opvolgen. 

Luxe is vanaf vandaag beschikbaar voor pre-order op fitbit.com/be met wereldwijde beschikbaarheid dit voorjaar. Luxe is te koop voor 149,95 euro met een Fitbit Premium-proefperiode van zes maanden. 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here