Huawei SF5

De Cyrus Huawei Smart Selection SF5 is een nieuwe EV in samenwerking met Seres. De wagen is voorzien van Huaweitechnologie.

Advertentie

Een van de grootste autobeurzen ter wereld is momenteel volop aan de gang. Op de autoshow in Shanghai krijgen we de laatste jaren vaak een snelle blik naar de toekomst. Deze week heeft Huawei zijn eigen elektrische wagen gelanceerd. Het gaat om de Cyrus Huawei Smart Selection SF5. Want een eenvoudige naam was blijkbaar te moeilijk. De nieuwe EV is uitgerust met Huawei HiCar en zou volgens de techgigant zo’n 1000 kilometer autonomie moeten halen.

Cyrus Huawei Smart Selection SF5

We zullen hem voortaan omschrijven als de SF5. De EV werd niet alleen door de smartphonefabrikant gebouwd, in samenwerking met Seres zal de wagen op de Chinese markt gelanceerd worden. Nadien kan het ook zijn dat de beschikbaarheid verder zal uitgebreid worden naar Europa of de V.S.

De SF5 heeft een dual-motor aan boord die samen voor 405kW-vermogen zorgen. Maar het meest opvallende is dat Huawei claimt dat deze EV een actieradius heeft van ongeveer 1000 kilometer volgens NEDC-normen. Nu blijkt ook dat die claim enkel geld wanneer het model daar een range extender bij heeft in de vorm van een verbrandingsmotor. Je kan er dus inderdaad 1000 kilometer mee gaan rijden, maar dat zal verre van volledig elektrisch zijn.

De twee elektrische motoren zouden zelfs samen maar zo’n 180 kilometer bereik hebben, een misvatting dus.

Prijzen en beschikbaarheid

Het is momenteel niet duidelijk of/wanneer de nieuwe Cyrus Huawei Smart Selection SF5 naar Europa komt. Omgerekend zal je in China ongeveer 30.000 euro betalen.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Autobouwer Arcfox in zee met Huawei’s Harmony OS

Huawei boort andere sectoren aan nadat de Amerikaanse ban zich laat voelen in de portemonnee. Een samenwerking met Arcfox biedt oplossingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here