Bowers & Wilkins P17

De nieuwe PI5 en PI7 earbuds van Bowers & Wilkins vallen in een premium prijsklasse maar bieden amper 4 uur luistertijd jammer genoeg.

Advertentie

Een van de meest iconische audiogiganten – Bowers & Wilkins – heeft deze week zijn eerste paar draadloze earbuds voorgesteld. Onder de naam PI7 en PI5 zal B&W earbuds uitbrengen die voor 400 euro in de premiumklasse terechtkomen. Je krijgt er dan ook heel wat voor terug, zo blijkt uit de eerste details. Actieve ruisonderdrukking, aptX-audio, 9.2mm drivers en tweeters die hun eigen versterker aan boord hebben. Al die opties moeten ervoor zorgen dat de PI7 en PI5 de gekende audiokwaliteit doortrekken naar het draadloze segment.

Bowers & Wilkins PI7

De PI5 is de goedkopere variant en zal 250 euro kosten. Het grootste verschil hier is de afwerking van het materiaal. Opvallend is dat de nieuwe earbuds een eigen designtaal hebben. Je zal ze niet meteen in de straat zien, maar hebben wel een duidelijk ander uiterlijk dan het standaarddesign waarbij veel giganten de AirPods Pro hebben nagedaan.

Zoals gezegd komen de earbuds met volledig actieve ruisonderdrukking aan boord en meteen ook ondersteuning voor Qualcomm aptX waarmee je dan hoge audio zal kunnen afspelen via een streamingdienst als Qobuz.  Het is een functie die niet vaak gebruikt wordt of minder ondersteuning krijgt door smartphonegiganten, maar ze is er dus wel.

Beide earbuds krijgen een IP54 rating waarbij ze ‘splashproof’ zijn. Dat met bluetooth 5.0, de heerlijke geluidskwaliteit en een driver op maat van de earbdus zouden volgens Bowers & Wilkins heel wat mensen moeten overtuigen.

De batterij

Vaak hebben earbuds een batterijduur van 10 uur of meer. Zelfs zonder case. Hier laat B&W wel wat steken vallen. Want de duurdere PI7 variant heeft een maximum luistertijd van 4 uur gekregen op één batterijlading. Bij de PI5 is dat 4 en een half uur. Niet veel, zeker in deze prijscategorie en vergeleken met de Sony WF-1000XM3 of de Beoplay E8 bijvoorbeeld.

Bowers & Wilkins P17
De oplaadcase bij de PI7.
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here