Nieuws

Webversie Google Meet krijgt flinke update: wat is nieuw?

Een vernieuwde interface, een overzichtelijkere navigatiebalk en meer. Met een grote update wil Google Meet een inhaalbeweging maken.

Google rolt vanaf volgende maand een grote update uit voor de webversie van de videoconferentietool Google Meet. Met een volledig vernieuwde interface wil Google het videobelplatform overzichtelijker, gebruiksvriendelijker en vooral ook aantrekkelijker maken. Via een blogpost doet Google de nieuwe functionaliteiten uit de doeken.

Verberg jezelf

Zo krijg je meer controle over waar je en hoe groot jezelf en je gesprekspartners in beeld komen tijdens een vergadering. Je kan de profielkaders verslepen of aanpassen in grootte. Daar zit ook een logica achter. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen sneller vermoeidheid ervaren tijdens vergaderingen als ze zichzelf zien praten. Het helpt ook om tijdens vergaderingen presentaties of documenten duidelijker naar de voorgrond te halen om de kans op afleiding te verminderen. Die zal je ook kunnen vastzetten tijdens een meeting, al zal deze feature wat later toegevoegd worden.

GIF Credit: Google

Low-light modus

Google probeert ook voortdurend aan de hand van softwaretrucs de kwaliteit van onze webcam en microfoon op te krikken. Google Meet introduceerde onlangs een low-light modus voor de mobiele versie, die de belichting automatisch bijstelt als je ’s avond een vergadering houdt of in een slecht verlichte ruimte zit. Deze feature komt met de update ook naar de webversie. Een autozoomfunctie waarbij de webcam je automatisch volgt zodat je centraal in beeld blijft zou wel enkel aan betalende gebruikers worden aangeboden. Nieuwe achtergronden komen zowel naar de mobiele als webversie.

Meer controle

Tenslotte krijgt de navigatiebalk onderaan een grondige make-over om alle controleopties beter te ordenen. Het chatvenster, bijlagen en de deelnemerslijst worden allemaal verplaatst naar de onderkant van de vergaderruimte om meer plaats te maken voor mensen en presentaties. Google wil ook de knop om vergaderingen te verlaten verder weghalen van de knoppen om de microfoon of camera uit te zetten. Dat verkleint de kans om per ongeluk een vergadering te beëindigen.

Inhaalrace op Zoom en Teams

Met deze vernieuwingen wil Google het comfort tijdens vergaderingen verhogen, maar vooral ook de positie van Meet in de markt verstevigen. Net als veel videoconferentiesoftware zag Google Meet het aantal gebruikers enorm stijgen sinds het begin van de coronapandemie. Google gaf gratis gebruikers een jaar lang toegang tot betalende functies. Maar de stijging was minder explosief dan bij Zoom en Teams.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business