Nieuws

Spotify Premium: Student, Duo & Family duurder in Europa (Update)

Spotify Premium prijzen
Geheel onverwacht komt Spotify deze week met prijsstijgingen in heel Europa en het Verenigd Koninkrijk. Soms tot drie euro duurder.

Update: Intussen heeft Spotify officieel laten weten dat de prijsstijging niet van toepassing is voor Belgische klanten.

Spotify is sinds deze week abonnees aan het inlichten over de nieuwe abonnementsprijzen. Het Premium Student, Duo en Family abonnement zal duurder worden in Europa en in het Verenigd Koninkrijk. De prijsstijging zal meteen doorgevoerd worden voor nieuwe abonnees. Voor bestaande klanten zal de prijswijziging pas vanaf juni van start gaan.

Spotify Premium prijzen

De Zweedse muziekstreamingdienst zal in de komende weken alle abonnees op de hoogte brengen via e-mail. Daarin staat te lezen dat het bedrijf een prijsstijging doorvoert om iedereen te kunnen blijven voorzien van innovatie, nieuwe functies en nieuwe content.

Voor wie geldt deze wijziging? Een Premium Student abonnement zal 1 euro duurder worden. Dat wil zeggen dat je vanaf nu 5,99 euro zal betalen in de plaats van 4,99 euro. Dat geldt ook voor Premium Duo. Momenteel betaal je daar nog 12,99 euro, dat wordt vanaf juni 13,99 euro.

De grootste wijziging is voor Family-abonnees. Dat abonnement wordt de volle drie euro duurder. Je betaalt dus voortaan 17,99 euro in de plaats van 14,99 euro. Daarmee wordt Premium voor ieder familielid weer iets duurder. Deze prijzen zijn wel nog onder voorbehoud en werden nog niet officieel bevestigd door Spotify zelf.

Facebook & Podcasts

Het is van oktober vorig jaar geleden dat Spotify nog eens een prijswiijziging doorvoerde van dit kaliber. Het bedrijf wil constant innoveren en klanten van nieuwe functies voorzien. Zo werd de Facebook-app sinds deze week voorzien van een dedicated Spotify-player voor iOS en Android. Al die zaken kosten geld natuurlijk. Bovendien werkt de dienst ook aan Podcastabonnementen waarbij het de bedoeling is dat creators ook hun deel van de koek gaan krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business