Polestar

De Zweedse EV-bouwer Polestar heeft via een update gezorgd dat klanten hun smartphone als sleutel kunnen gebruiken. Het blijkt zelfs veiliger.

Advertentie

Dankzij een Over-the-Air (OTA) update, komt de Polestar 2 nu met nieuwe digitale autosleuteltechnologie (beta) waardoor eigenaars hun geconnecteerde smartphone kunnen gebruiken in plaats van de traditionele sleutel. Daarnaast bevat de laatste OTA-update de activatie van een nieuw geïntegreerde functionaliteit (beta) in de Polestar app voor de wagen.

Polestar update

Uiteraard is veiligheid de hoogste prioriteit geweest bij het ontwikkelen van de digitale Polestar sleutel (beta). In totaal communiceren 18 Bluetooth sensoren in en rond de Polestar 2 met het verbonden apparaat om de nauwkeurigheid te versterken, authenticatie te verzekeren en het gebruiksgemak bij het instappen en starten van de wagen te garanderen.

Hoe werkt het?

Strategisch geplaatste sensoren rond de wagen detecteren naderende gekoppelde apparaten. Vanop armlengte lokaliseren de sensoren de positie van het apparaat, waardoor de deuren, achterklep of laadvergrendelknop geopend of geactiveerd kunnen worden op een accurate en veilige manier. Om de wagen te kunnen starten moet het gekoppelde apparaat zich binnen de wagen bevinden om onbedoeld starten te voorkomen.

De digitale sleutel zelf is in de Polestar app op het gekoppelde apparaat gecodeerd, en uit de uitgebreide testen blijkt deze veel veiliger te zijn dan een traditionele sleutel. Een digitale sleutel is ook immuun tegen de zogenaamde relay attacks aangezien hij niet op radiofrequentie functioneert en het gecodeerde Bluetooth signaal is volledig gelinkt aan het gekoppelde apparaat binnen fysiek bereik van de sensoren.

Door de laatste OTA-update, bevat de Polestar app nu voertuigfunctionaliteit (beta). Batterijstatus, klimaatregeling vanop afstand en vergrendelen vanop afstand zijn nu beschikbaar. Na verloop van tijd zullen meer functies toegevoegd worden.

De nieuwe software zal uitgerold worden vanaf 19 april 2021. Het bedrijf geeft aan dat op 3 mei alle modellen bijgewerkt moeten zijn. Na de nieuwe update zal je ook gebruik kunnen maken van de nieuwe app-versie.

Advertentie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here