Nieuws

Samsung stopt met updates voor Galaxy S8

Samsung Galaxy S8
De Samsung S8 en S8 Plus zullen voortaan alleen nog ieder kwartaal beveiligingsupdates krijgen.

De Samsung Galaxy S8 en S8 Plus zullen geen updates meer krijgen voortaan. Dat schrijft DroidLife en werd bevestigd door Samsung. Het zat eraan te komen dat de Galaxy S8-modellen ‘end-of-life’ zijn voor de smartphonegigant. Vier jaar na de lancering zullen gebruikers hun toestel dus wel nog kunnen blijven gebruiken, maar zonder software-updates. Per uitzondering zouden de Galaxy S8 Active en de S8 Lite wel nog updates krijgen, maar ook dat zou niet lang meer duren aangezien beide modellen maar enkele maanden jonger zijn.

Samsung Galaxy S8

Deze reeks van Samsung was vier jaar geleden een enorme hit. Het bedrijf haalde toen een record aan pre-orders binnen waaraan het nadien niet meer kon tippen. Voor heel wat mensen was het vlaggenschip van Samsung het ideale alternatief dat ook nog betaalbaar was. Iets wat ondertussen ook al veranderd is.

De vlaggenschipmodellen uit 2017 kregen tot nu toe nog iedere maand een update voor hun toestel. Samsung waarschuwde wel al een langere tijd dat de modellen binnenkort geen ondersteuning meer zouden krijgen. De toestellen krijgen wel nog ieder kwartaal een beveiligingsupdate.

Momenteel zijn de Galaxy S9 en S9+ dus de volgende in lijn. Beide zouden nog één jaar extra updates moeten ontvangen. Het lijstje met modellen en updates kan je hier nalezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business