Google tweestapsverificatie

Google gaat tweestapsverificatie standaard inschakelen voor alle gebruikers in de komende maanden.

Advertentie

De zoekmachinegigant heeft op World Password Day extra beveiliging voor alle Google Accounts aangekondigd: standaard tweestapsverificatie voor iedereen. 2FA was al beschikbaar in combinatie met je Google Account, maar tot nu toe had iedereen de keuze om dat wel/niet te doen. Daar brengt Google nu verandering in. Volgens het bedrijf zijn paswoorden onze grootste zwakke plek voor online veiligheid. Helaas kunnen zelfs de strengste paswoorden soms nog in datalekken verschijnen waardoor je opnieuw kan beginnen.

image of second step authentication Google sign in form

Tweestapsverificatie

Om in te spelen op die gevaren zal Google in de komende maanden alle accounts standaard instellen met tweestapsverificatie. Volgens het bedrijf is het nog steeds de betere oplossing om een account te beveiligen. De bedoeling is dan dat je bij het inloggen via je smartphone gaat bevestigen dat jij het bent. Dat doe je dan via de Google Smart Lock applicatie of een beveiligingssleutel.

Dat in combinatie met Googles Password Manager en de mogelijkheid om paswoorden te importeren vanuit externe diensten, moet het mogelijk maken om alles gratis te integreren op een veilige plek. Het bedrijf geeft al langer aan dat paswoorden eigenlijk tot het verleden horen en dat er wordt gewerkt aan een manier om die vervelende logins te skippen. Echter zijn we daar duidelijk nog niet en zal je het dus nog even met al die verschillende wachtwoorden moeten doen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here