Nieuws

Elektrische Lamborghini komt tussen 2025 en 2030

Elektrische Lamborghini
Een elektrische Lamborghini? Ja hoor. Hij komt er wel degelijk. Met een hybride in 2023 en tegen 2030 een volwaardig elektrisch model.

Dat heeft Lamborghini zelf laten weten. De Italiaanse supercarfabrikant heeft verder maar weinig details vermeld. Wel is duidelijk dat er effectief een elektrisch model aankomt en dat ook fabrikanten van supercars bereid zijn de stap te zetten naar EV’s.

Elektrische Lamborghini

De geruchten rond een volledig elektrisch model van Lambo gaan al langer rond. Het plan van de Italiaanse autobouwer gaat als volgt: in 2023 komt er een soort hybride op de markt. De Sian FKP 37 maar dan gecommercialiseerd. Lamborghini zal daarbij een elektromotor voorzien bij de versnellingen waardoor je nog meer koppel kan behalen. In totaal zou die kleine elektromotor 34pk extra moeten leveren.

Van een merk als Lamborghini verwacht je niet meteen dat ze de overstap naar een elektrische vloot zouden maken. Intussen werkt ook tegenhanger Ferrari aan een EV-model. De lancering ligt ongeveer gelijk met die van Lamborghini maar ook hier werden geen details bekend gemaakt. Met een tussenmodel wil het merk alvast kleine stapjes zetten zodat er tegen het einde van dit decennium een volwaardig model op batterijen kan gelanceerd worden. Welke naam dat model krijgt en hoe die er zal uitzien is momenteel nog onbekend, misschien kan de Sian FKP 37 ons wel al een voorsmaakje bieden?

In ieder geval gaat Lambo zo’n groffe 1,5 miljard euro investeren in de elektrificatie van zijn modellen. Dat bedrag wordt gedeeld over de volgende 4 jaar. Of het merk ook alleen nog elektrische supercars wil gaan verkopen is ook niet geweten. Vermoedelijk zal dat uiteindelijk wel de bedoeling worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business