Nieuws

Proximus lanceert consultatie-app Doktr

Doktr app
Doktr app is de nieuwste innovatie van Proximus. Het digitale platform voor dokterconsultaties is gratis voor iedereen die bij een mutualiteit aangesloten is.

De Belgische telecomprovider Proximus stort zich in de e-healthwereld. Met de lancering van Doktr krijgt Vlaanderen een medische applicatie bij. De app zal nog voor deze zomer gelanceerd worden. Het platform wil patiënten met een behoefte aan eerstelijnszorg op een gemakkelijke en veilige manier in contact brengen met een gekwalificeerde arts. Een team van hoogopgeleide en door het RIZIV erkende artsen, een beveiligde login via Itsme en een sterk privacybeleid garanderen de patiënt een ervaring van topkwaliteit.

Doktr app

Tegelijkertijd kan de applicatie een instrument zijn voor artsen om efficiënter te werken. Zo kan het de druk in hun dagelijkse activiteiten verlichten. De lancering van Doktr is een eerste concrete stap in de ambitie van Proximus om digitale oplossingen in het eHealth-domein aan te reiken.

“Onze bedoeling met Doktr is om optimaal gebruik te maken van slimme digitale tools die de druk op de Belgische gezondheidszorg helpen verlichten.” – CEO, Guillaume Boutin 

Ook voor niet-Proximus klanten

De applicatie zal nog voor deze zomer beschikbaar zijn op iOS & Android en staat open voor iedereen. Zowel Proximus-klant of niet en iedereen die ingeschreven is bij een Belgische mutualiteit. Hoewel de dienst in eerste instantie gericht is op eerstelijnszorg, is het de ambitie van Proximus om op middellange termijn alle Belgische artsen, specialisten en paramedici in staat te stellen digitaal te connecteren met hun patiënten. 

Voor het technische platform werkt Proximus samen met Doktor.se. Dat is een Zweedse aanbieder van eHealthoplossingen die al verscheidene jaren ervaring heeft met soortgelijke diensten in Scandinavië. Doktor.se is uitgegroeid tot een van de toonaangevende aanbieders van teleconsultatieplatformen in Europa. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business