Nieuws

Google en Samsung maken samen Wear, nieuw OS voor smartwatch

Wear besturingssysteem
Image Credit: Google
Wear wordt het nieuwe OS voor smartwatches. Google en Samsung hebben hun Tizen en Wear OS opzij geschoven voor een nieuw ecosysteem.

Dat gaan ze doen onder de naam Wear. Daarmee komt er een einde aan de ontwikkeling van Tizen bij Samsung en Wear OS bij Google. De bedoeling is om samen één platform te maken zodat Wear efficiënter, sneller en gebruiksvriendelijker wordt.

Wear

De techgiganten hebben de handen in elkaar geslagen om eindelijk iets te doen aan het verbrokkelde landschap van smartwatch besturingssystemen. Velen hoopten alvast dat Google ook eindelijk iets zou doen aan de inefficiëntie en slechte basis van het eigen Wear OS. Een combinatie van Samsung Tizen en een nieuw ecosysteem moeten soelaas bieden.

Fitbit

Wear wordt dus het nieuwe besturingssystemen voor smartwatches die vandaag op Wear OS of Tizen draaien. Maar ook andere fabrikanten zullen perfect gebruik kunnen maken van dat ecosysteem. Zo zal Fitbit – dat onderdeel is van Google – in de toekomst overstappen op Wear in plaats van het eigen systeem.

De bedrijven maakten vandaag nog niet veel details bekend. Maar het is wel echt duidelijk dat er zal gewerkt worden aan nieuwe functies en extra performantie om een besturingssysteem uit te bouwen dat gemaakt is voor de toekomst. Zo zoal je bijvoorbeeld met één knop snel kunnen wisselen tussen verschillende apps. Tot slot kunnen we nog meegeven dat Google ook YouTube Music uitgerold heeft voor smartwatches.

De update naar het nieuwe OS staat gepland voor later dit jaar.

Wear
Ook Fitbit staat nu mee in het rijtje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business