Nieuws

Microsoft trekt in juni 2022 de stekker uit Internet Explorer

Na 25 jaar komt er een einde aan de browser Internet Explorer. Microsoft stopt op 15 juni 2022 de ondersteuning van de browser.

Microsoft windt er in de aankondiging geen doekjes om: “De toekomst van Internet Explorer ligt in Edge”. Met die boodschap luidt Microsoft na 25 jaar het einde van Internet Explorer in. Een einde dat er wel zat aan te komen, want sinds Microsoft hun browser Edge lanceerde in 2016 was het duidelijk dat de dagen van de oude browser geteld waren. Microsoft Edge past beter in het Office 365-ecosysteem en is ook gewoon veel performanter en veiliger.

De uitfasering van Internet Explorer zal in verschillende stappen verlopen. De eerste stap neemt Microsoft op 17 augustus. Vanaf dan zullen de Microsoft 365-applicaties geen ondersteuning meer bieden voor de huidige versie van IE. Wil je de browser nog blijven gebruiken, dan kan dat nog wel tot 15 juni 2022. Maar dan verdwijnt de desktopversie en is het definitief gedaan. Microsoft raadt echter aan van de overstap naar Edge zo snel mogelijk te maken. Je kan je browsegegevens en wachtwoorden eenvoudig omzetten. De IE-modus binnenin Edge zal nog wel blijven bestaan tot minstens 2029 voor zakelijke gebruikers, schrijft Microsoft. Gebruik je liever een andere browser, dan lees je hier welke browser wij de beste vinden.

Internet Explorer: de moeder van alle browsers

Microsoft lanceerde de eerste versie van Internet Explorer in 1995, toen we het worldwide web nog volop moesten ontdekken. De browser was toen ook nog onderdeel van Microsoft Plus!, een extra uitbreiding voor Windows 95. De tweede versie werd wel gewoon vrijgegeven voor het grote publiek en kwam naast Windows ook naar de Macintosh. Tot Windows 8 was IE altijd de standaardbrowser van het Windows-besturingssysteem. Aanvankelijk zou voor Windows 10 nog een nieuwe versie lanceren, maar Microsoft koos uiteindelijk voor Edge. Sinds 2017 verscheen er geen nieuwe versie meer van de browser.

Het aantal gebruikers van Internet Explorer slonk dan ook jaar na jaar. Volgens cijfers van Statcounter gebruikt nog slechts 1,68% van alle desktopsurfers de browser, tegenover 8% voor Edge en 67,55% voor Chrome. Internet Explorer werd zelfs het mikpunt van spot in memes die de browser uitlachen omdat die niet bepaald de snelste en meest stabiele was.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business