Windows 10 Taakbeheer
Screenshot: Windows Latest.

De Sun Valley-update zal voor Windows 10 taakbeheer een reeks nieuwe tools brengen. Eco-modus en individuele processen voor Edge.

Advertentie

Wie in Windows 10 zijn Task Manager of Taakbeheer dikwijls gebruikt, weet dat de lijst met processen soms enorm lang kan zijn. Tussen al die processen zitten natuurlijk ook alle browsers die je actief aan het gebruiken bent. Zo valt meteen op dat Google Chrome een grootverbruiker is. Helaas is het vandaag niet mogelijk om de aparte processen binnen een browser te elimineren indien nodig. Microsoft maakt dat nu wel mogelijk, althans voor zijn eigen Edge browser.

Individuele processen

Daarvoor maakt de softwaregigant gebruik van de zogenaamde multi-proces architectuur. Je zal dan alle individuele processen binnen de Edge browser kunnen beheren. Dat maakt dat je meer controle hebt over prestaties, maar ook over veiligheid. We geven een voorbeeld: wie vandaag een zwaar tabblad heeft openstaan en dat crasht, zit met de gebakken peren. Je moet heel de browser opnieuw opstarten. Met de nieuwe multi-proces technologie hoeft dat niet meer. Als een tabblad in Edge vastzit, blijven alle andere tabbladen onaangeroerd.

Bovendien zou Taakbeheer met de nieuwe update ook een eco-modus krijgen waarbij je in één klik processen kan beëindigen.

Die aanpak zorgt er ook voor dat je als gebruiker sneller kan inspelen op aanvallers die proberen via een individueel proces je toestel over te nemen. De nieuwe functie in Taakbeheer zal niet lang op zich laten wachten. Het bedrijf plant om de nieuwe Taakbeheerder al uit te rollen in de Sun Valley update. Dat wordt de nieuwste versie van Windows 10, die vermoedelijk in september verschijnt, omdat we in juni eerst nog de 21H1 onderdelenupdate krijgen.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here