News and Interests in Windows 10

Microsoft gaat Windows 10 opleuken met ‘News and Interests’. In de widget zal je straks het weer, nieuws en sportscores kunnen checken.

Advertentie

Concreet krijgt News and Interests een snelkoppeling in de taakbalk, die de widget tevoorschijn tovert. De snelkoppeling zal uitgebreidere informatie over het weer of nieuwsberichten openen in je browser. De widget biedt volgens Microsofts blogupdate ook de mogelijkheid om interessante content te bewaren voor later en te delen. Gelukkig belooft het een advertentievrije omgeving te worden. 

“Mensen brengen dezer dagen meer tijd door voor hun Windows-pc’s, of dat nu voor het werk is of als ontspanning. Daarom hebben we besloten om het makkelijker te maken om toegang te krijgen tot gepersonaliseerde content”, klinkt het in de update.  

Dagelijkse routine 

De widget belooft gelukkig flexibel genoeg zodat je hem aan je eigen voorkeuren zal kunnen aanpassen. Zo kan je de onderwerpen en de nieuwsbronnen zelf selecteren. En ben je helemaal niet gediend met een extra widget, dan kan je de News and Interests ook gewoon uitschakelen. 

Microsoft wil het naar eigen zeggen eenvoudiger maken voor zijn gebruikers om relevante content van hoge kwaliteit te raadplegen. De techreus redeneert dat Windows-gebruikers al een vaste routine hebben om te checken wat er zich afspeelt in de wereld. Daar wil het bedrijf graag op inspelen. Met name de weerwidget was naar verluidt een veelgevraagde toevoeging. 

De feature werd met succes getest bij een select publiek. Microsoft gaat News and Interests de komende weken uitrollen. Een specifieke timing voor onze regio, is er nog niet.

Lees ook: Windows 10: Paint & Knipprogramma updaten voortaan via Microsoft Store


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here