Nieuws

Nieuwe Nintendo Switch 2021 mogelijk in juni aangekondigd

Nintendo Switch 2021
Volgens nieuwe bronnen zou de nieuwe Nintendo Switch 2021 in juni aangekondigd worden en in september arriveren.

Dat schrijft journalist Takashi Mochizuki bij Bloomberg. De journalist zou de informatie hebben verkregen van bronnen die heel dicht bij Nintendo staan. Volgens hen zouden de eerste exemplaren in juli al in productie gaan waardoor de lancering van een nieuwe Nintendo Switch 2021 in september of oktober zou plaatsvinden.

Nintendo Switch

Volgens Mochizuki zouden de meeste leveranciers voor Nintendo er een goed oog op hebben dat ze op tijd kunnen leveren. Dat is goed nieuws aangezien heel veel fabrikanten momenteel te kampen hebben met aanhoudende chiptekorten. Een issue dat blijkbaar niet speelt bij Nintendo? Het valt nog af te wachten.

Wanneer zal de aankondiging dan plaatsvinden? De nieuwe generatie Nintendo Switch zou volgens de bronnen aangekondigd worden voor 12 juni (E3). De bedoeling is dat de game-uitgevers nadien op de E3-beurs dan hun nieuwe titels voor de toekomstige Switch kunnen voorstellen.

Het eerste model van de handheld kwam uit in 2017, in 2019 volgde de Switch Lite als goedkopere variant, maar veel wijzigingen kwamen er niet. Wat de nieuwe specificaties en het uiterlijk van de Nintendo Switch zullen worden, is helemaal nog niet duidelijk. Er zijn nog maar weinig details bekend. Er wordt wel gespeculeerd dat de Tegra X1-soc zou blijven, maar dat de Switch een OLED-display zou krijgen.

In ieder geval zullen we moeten afwachten tot begin juni voor de aankondiging van de Nintendo Switch 2021.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business