Gmail

Gmail-gebruikers zijn binnenkort in staat om foto’s in de bijlages van hun mails meteen op te slaan in hun Google Foto’s.

Advertentie

Het wordt dankzij Google makkelijker dan ooit om de foto’s die je ontvangt op te slaan bij je favoriete afbeeldingen. Het bedrijf kondigde deze functie gisteren aan in een bericht op zijn Workspace-blog. Afbeeldingen in Gmail worden automatisch voorzien van een knop waarmee je ze direct bij jouw Google Foto’s-bibliotheek opslaat.

Gebruikers zullen niet ver moeten zoeken om met de feature aan de slag te gaan. Op de afbeelding in de mail zal je naast de Toevoegen aan Drive-knop een Opslaan bij Foto’s­-optie terugvinden. Bij een preview van deze foto zal deze optie rechtsboven in het menu staan.

Het uitrollen van de functie ging op 26 mei van start. De feature verschijnt zowel voor persoonlijke Gmail-gebruikers als binnen Google Workspace. Binnen 15 dagen zouden alle gebruikers van Gmail met de functie aan de slag moeten kunnen. Het kan dus nog even duren alvorens de optie bij jou zichtbaar wordt. De dienst beperkt zich momenteel wel enkel tot afbeeldingen in het JPEG-formaat. Er is verder nog geen informatie beschikbaar rond wanneer dit ook voor andere extensies mogelijk wordt.

Gebruikers kunnen hiermee nog heel even genieten van de gratis onbeperkte opslag van Google Foto’s. Google kondigde eerder deze maand aan dat deze gratis opslag op 1 juni zal verdwijnen. Gebruikers zullen slechts 15GB gratis opslag krijgen. Voor 100GB meer ruimte zal je maandelijks 1,99 euro moeten betalen. Afbeeldingen die gebruikers toevoegen voor 1 juni tellen niet mee aan de 15GB-limiet.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here