Tesla gebouw San Francisco

Tesla installeerde wereldwijd nu al minstens 200.000 Powerwalls, met meer installaties van de huisbatterij in het verschiet.

Advertentie

De Amerikaanse autofabrikant Tesla, die zich naast elektrische wagens ook richt op schone energie, blijkt ook in deze niche het nodige succes te hebben. Er zouden reeds meer dan 200.000 Powerwall-huisbatterijen in huizen geplaatst zijn. Dat meldde het Amerikaanse bedrijf gisteren in een tweet. Dit cijfer is ongeveer een verdubbeling ten opzichte van het cijfer rond deze periode in 2020.

Powerwalls maakten in 2015 hun debuut. De Powerwall is een batterij die gebruikers in hun huis kunnen plaatsen. Deze verbindt men rechtstreeks op hun elektriciteitsnet, zodat ze zich nooit meer zorgen moeten maken over stroomstoringen. De Powerwalls kunnen tevens worden verbonden met zonnepanelen om energie op te slaan en deze later af te geven. In april 2020 meldde Tesla dat het zijn 100.000ste Powerwall had geplaatst. Dat houdt dus in dat het product het voorbije jaar de nodige populariteit kende en evenveel toestellen verkocht als de voorbije 5 jaren samen.

Het bericht van Tesla was dan ook een reactie op een klant in het bezit van een Powerwall. Hij sprak vol lof over de werking van de Powerwall tijdens een stroomonderbreking in zijn wijk. Naast de Powerwall produceert Tesla ook nog eigen zonnepanelen, genaamd Solar Roof. In april bevestigde Tesla-baas Elon Musk nog dat het Solar Roof als product volledig geïntegreerd wordt binnen Powerwall. De zonnepanelen zullen dus niet meer apart verkrijgbaar zijn.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here