Nieuws

Chrome voegt veiligheidsopties voor extensies toe

Google FLoC Chrome Canary
Chrome komt met enkele nieuwe beveiligingsfuncties waarmee je een beter overzicht krijgt over jouw extensies en downloads.

Sommige extensies of downloads kunnen mogelijk schade aan je systeem toebrengen. Je moet dus steeds voorzichtig zijn met wat je binnenhaalt. Google Chrome lanceert enkele nieuwe veiligheidsmaatregelen die je hier beter tegen beschermen. Dat meldt techsite The Verge in een bericht. Met het nieuwe beheer voor zowel downloads als extensies wil het de browser veiliger maken.

Google Chrome zal om te beginnen kijken of de extensies die je installeert wel veilig en ‘betrouwbaar’ zijn. Zodra je een extensie downloadt die het niet vertrouwt, dan zal het je daarvan op de hoogte brengen. Je krijgt echter nog steeds de optie om het bestand alsnog te downloaden.

Betrouwbaarheid

Voor Google hangt de betrouwbaarheid bij het downloaden van extensies af van enkele factoren. Om te beginnen moet ze afkomstig zijn van ontwikkelaars die hun beleid, de Developer Program Policies, hebben gevolgd. Daarnaast moeten de ontwikkelaars ook al even op de markt zijn. De kans bestaat dus dat je een veilige extensie binnenhaalt die het toch niet vertrouwt. Dat heeft dan mogelijk te maken met het feit dat de ontwikkelaar nieuw is.

Naast extensies krijg je ook iets meer controle bij het downloaden van bestanden. Google geeft je binnenkort de optie om bestanden die wat riskant lijken door te sturen naar Google. Zij zullen dan een diepgaande scan uitvoeren om te zien of je de inhoud mag vertrouwen. Indien je alsnog het bestand wil downloaden, dan krijg je die keuze wel. Chrome biedt nu ook al een gelijkaardige functie aan om je gedownloade bestanden te controleren. De nieuwe toepassing zou veel diepgaander zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business