Nieuws

Tesla Model S Plaid+ komt er dan toch niet

Tesla Model S Plaid+ Plaid
Tesla gaat zijn Model S Plaid+ versie dan toch niet in productie brengen. Volgens Musk "is het niet nodig".

Dat heeft Elon Musk zelf laten weten via Twitter. Hij laat weten dat het niet nodig is om de Plaid+ te gaan produceren. Volgens hem is de gewone Tesla Model S Plaid meer dan voldoende. Een echte reden blijft uit, zijn het te weinig bestellingen of komt de Plaid+ in het vaarwater van de Roadster?

Model S Plaid+

Tesla toonde zijn Plaid+ model begin dit jaar. Het vlaggenschip van de autobouwer kreeg daarbij ook een grondige make-over waarbij de Plaid-versie eigenlijk de Long Range moest gaan vervangen. De Plaid+ daarentegen was een uitvoering die 139.990 euro zou gaan kosten. Daarvoor krijg je dan wel een 1100pk sterke elektromotor terug die een autonomie van ongeveer 840 kilometer kan behalen. De kans is groot dat Tesla die cijfers heeft berekend op basis van EPA-normen, die vallen vaak hoger uit dan de WLTP-normen bij ons.

Gedaan met het Plaid+ model dus. In de plaats kunnen klanten natuurlijk gewoon voor de Plaid-versie gaan. Die biedt een bereik van 628 kilometer en een 1020pk sterke elektromotor die in 2,1 seconden van 0 naar 100 km/u naar voren vliegt, dat konden we al ervaren in onze tests met de Tesla Model S Performance uit 2019. Wie al een Tesla Model S Plaid+ besteld heeft, weet momenteel nog niet wat de plannen van de autobouwer zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business