MacOS Monterey

Apple heeft gisterenavond macOS Monterey aangekondigd. Het nieuwe OS trekt iPadOS weer een beetje meer naar zich toe.

Advertentie

Je weet het intussen waarschijnlijk wel; gisterenavond vond Apples ontwikkelaarsconferentie plaats. Daar stelde de club van Tim Cook de nieuwste versie van macOS voor. Er werd ook een nieuwe MacBook Pro verwacht, maar die aankondiging bleef uit.

Nieuw in macOS Monterey

Eén van de meest opvallende nieuwigheden in Monterey is de uitbreiding van Continuity. Apple heeft daar nu ook Universal Control aan toegevoegd. Op basis van de bestaande Continuity-technologie zal het mogelijk zijn om met Universal Control de muis van je Mac te gebruiken voor al je toestellen: iMac, MacBook en iPad. Wie bijvoorbeeld graag meerdere schermen gebruikt kan daarvoor nu terugvallen op zijn iPad met Universal Control. Bovendien kan je gemakkelijk foto’s en bestanden verslepen van en naar je MacBook of iPad met de nieuwe tools. Een functie die heel wat gebruikers graag zien.

Je zal voortaan ook content kunnen streamen naar je Mac. In Monterey lanceert Apple namelijk ‘Airplay to Mac’. Verder brengt de techgigant verschillende tools van iOS/iPadOS naar macOS. Zo zal je op Mac nu ook gebruik kunnen maken van de Opdrachten/Shortcuts applicatie. Die gaat op termijn Automator volledig vervangen.

Verder zagen we een nieuwe Safari met verbeterd tabmanagement, de nieuwe Facetime die uit iOS naar macOS Monterey komt en de Focus-toolset zal ook automatische gesynchroniseerd worden naar je Mac.

De publieke bèta van macOS Monterey zal beschikbaar zijn vanaf juli, de uitrol van de kant-en-klare versie is zoals gewoonlijk pas in de herfst.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here