Nieuws

Sony WF-1000XM4 draadloze oortjes aangekondigd

WF-1000XM4
Sony kondigt vandaag de WF-1000XM4 aan, hun nieuwste draadloze oortjes met hoogwaardige audio en noise cancellation. Het gaat om de opvolger van de populaire WF-1000XM3.

De voorbije jaren behoorde de WF-1000XM3 draadloze oortjes samen met de WH-1000XM4 hoofdtelefoon tot enkele van de beste audioproducten die Sony in zijn line-up had. Deze laatste werd vorig jaar al geüpgraded en nu is het dus tijd voor de WF-1000XM4 om de markt te betreden.  

WF-1000XM4

Nog betere noise cancellation

Sony belooft om het op verschillende vlakken (nog) beter te doen dan bij de vorige generatie. Zo wordt er nu bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de nieuwe Integrated Processor V1 die de Sony’s QN1e-chip vervangt. De Bluetooth SoC-technologie moet zorgen voor betere noise cancelling in combinatie met twee microfoons per oor en verbruikt tegelijkertijd minder energie. 

Een nieuw ontworpen 6 mm-audiodriver met een 20% groter volume verbetert de noise cancelling van de WF-1000XM4. De vergroting van het volume en het flexibele diafragma verbeteren de prestaties op lage frequenties en optimaliseren de noise cancelling door een zeer nauwkeurig onderdrukkingssignaal voor het lage frequentiebereik te genereren. 

WF-1000XM4

Het nieuwe ontwerp van de WF-1000XM4 is je misschien al opgevallen. Het is 10 procent kleiner dan voordien en moet voor een nog betere pasvorm en ergonomie zorgen. De oordopjes bestaan uit zacht en elastisch polyurethaanschuim, wat het contactoppervlak tussen de oordop en het oorkanaal maximaliseert en zo voor de best mogelijke noise cancelling zorgt. Zelfs wind wordt geregistreerd en weggefilterd. 

Hoogwaardige geluidskwaliteit

De WF-1000XM4 ondersteunt High-Resolution Audio Wireless. LDAC draagt ongeveer drie keer zoveel data over als conventionele Bluetooth-audio, met de maximale snelheid van 990 kbps, wat de kwaliteit van een bekabelde verbinding moet evenaren.

De WF-1000XM4 produceert via de speciaal ontworpen drivers van 6 mmeen dynamische sound met een rijk basgeluid. De Integrated Processor V1 versterkt bovendien de geluidskwaliteit, verlaagt de vervorming en maakt LDAC-codecverwerking en DSEE Extreme mogelijk. 

DSEE Extreme (Digital Sound Enhancement Engine) maakt gebruik van Edge-AI upscaling om de audiokwaliteit van gecomprimeerde digitale muziekbestanden realtime te verbeteren. Het algoritme herkent op dynamische wijze instrumenten, muzikale genres en individuele elementen van elke track. De WF-1000XM4 herstelt hoge tonen die verloren zijn gegaan bij compressie voor een rijke luisterervaring.

Speak-to-chat

De handige Speak-to-Chat functies van de WH-1000XM4 zullen ook aanwezig zijn bij de WF-1000XM4 zodat je korte gesprekken kan voeren zonder de oortjes uit te hoeven nemen. Handig dus om even een koffie te bestellen waarna je opnieuw verder kan luisteren naar je muziek. Je kan ook het rechter oortje bedekken en zo tijdelijk noise cancelling uitschakelen. 

WF-1000XM4

Adaptive Sound Control past de ruisonderdrukking dan weer aan afhankelijk van je omgeving, zodat je bijvoorbeeld nog aankondigingen kan horen in het station. 

Je kan ook een telefoongesprek voeren via de oortjes die de Precise Voice Pickup-technologie van de microfoons en een nieuwe botgeleidingssensor combineren voor een goed verstaanbare gesprekskwaliteit. 

Batterijduur

De batterij van de WF-1000XM4 gaat tot 8 uur lang mee met noise cancelling ingeschakeld. Vijf minuten laden via de meegeleverde case zorgt bovendien voor 60 minuten luisterplezier. Draadloos opladen via Qi is ook mogelijk, bijvoorbeeld door omgekeerd opladen op je smartphone te activeren. 

Wat nog meer?

De oortjes zijn IPX4 spatwaterbestendig en kunnen dus gebruikt worden tijdens het sporten. Dankzij Fast Pair kan je ze makkelijk met je Android-telefoon verbinden of via Swift Pair met een Windows 10-apparaat. Er is uiteraard ondersteuning voor Google Assistant en Alexa voorzien. De 1000XM4 wordt geleverd met een USB-C oplaadkabel en Noise Isolation-oordoppen in 3 maten terwijl de verpakking voor 99 procent recycleerbaar is.

Prijs en beschikbaarheid

De WF-1000XM4 is vanaf juni 2021 in zwart en zilver verkrijgbaar in de Benelux voor € 280

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business