Pok Pok Playroom

De Belgische mobiele game Pok Pok Playroom voor iOS en iPadOS heeft een Apple Design Award gewonnen voor spel en plezier.

Advertentie

Apple heeft vandaag de winnaars van de Apple Design Awards van dit jaar bekendgemaakt. Twaalf invloedrijke ontwikkelaars nemen dit jaar de prijs mee naar huis met één app en één game in elk van de zes nieuwe categorieën. Die categorieën zijn inclusiviteit, spel/plezier, interactie, maatschappelijke impact, visueel/grafisch en innovatie. De Belgische app & game Pok Pok Playroom ging met een Apple Design Award naar huis.

Download Pok Pok Playroom voor iOS en iPadOS.

Pok Pok Playroom

Apple Design Award

Pok Pok Playroom is een mobiele game die speciaal werd ontwikkeld voor kinderen tussen 2 en 6 jaar. Het gaat om een educatief spel dat enorm veel visuele aantrekkingskracht heeft. Dat zijn dus bonuspunten voor de jury van de Apple Design Award. Het spel is prachtig op maat gemaakt voor de iPhone en iPad en is bovendien gratis de eerste twee weken.

Kinderen kunnen met Pok Pok spelenderwijs leren. Het leuke aan deze game is dat ze meegroeit met het kind. Daardoor kan de gebruiker blijven nieuwe dingen ontdekken en kan je de game in principe nooit beu geraken zoals bij ander speelgoed.

Een tweede bonuspunt voor Apple was de inclusieve wereld waarrond Pok Pok Playroom draait. Er komt heel veel diversiteit aan bod waarbij de ontwikkelaars een waaier aan verschillende mensen, gezinsstructuren, geslachten, rassen en vaardigheden hebben voorzien. Dat maakt van de game ook een app die wordt voorgesteld door pedagogen als een krachtig leermiddel voor de ontwikkeling van kinderen.

Winnaars

Dit waren de andere winnaars van de jaarlijkse Design Award:

Inclusiviteit:
Voice Dream Reader – Verenigde Staten
HoloVista – Verenigde Staten

Spel & plezier:
Little Orpheus – Verenigd Koninkrijk

Interactie:
CARROT Weather – Verenigde Staten 
Bird Alone – Canada 

Maatschappelijke impact:
Be My Eyes – Denemarken 
Alba – Verenigd Koninkrijk

Visueel & grafisch:
Loóna – Belarus 
Genshin Impact – China 

Innovatie:
NaadSadhana – India 
League of Legends: Wild Rift – Verenigde Staten 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here