Nieuws

Telenet en Isabel Group werken samen verder aan Doccle

doccle
Het fintechbedrijf Isabel Group verwerft een aandeel van 50% in Doccle en zal samen met Telenet het digitale administratieplatform verder uitbouwen.

Telenet heeft vandaag middels een persbericht aangekondigd het Belgische fintechbedrijf Isabel Group mee onder de arm te nemen als strategische partner voor de verdere uitbouw van Doccle. Doccle is een digitaal platform waarmee je je papieren administratie digitaal kan afhandelen. Het platform begon als een samenwerking tussen Telenet, Acerta en de Chistelijke Mutualiteit.  Eerder dit jaar kocht Telenet Acerta en CM uit om een nieuwe partner te zoeken. Nu staat Telenet 50% opnieuw van haar aandelen af aan Isabel Group. Daarover bereikte beide partijen op 10 juni al aan een akkoord, maar het nieuws is vandaag pas bekend gemaakt. Verdere details over de overname worden niet prijsgegeven door Telenet en Isabel Group. Mededingingsautoriteiten moeten nog groen licht geven voor de aandelentransactie om ze officieel te maken.

Voor Isabel Group betekent het belang in Doccle een grote stap in hun groeistrategie. Het fintechbedrijf uit Brussel heeft met Zoomit, een platform om facturen te betalen, al veel ervaring in het digitaliseren van financiële administratie. De betrokken partijen spreken zich dan ook opgetogen uit over het samenwerkingsakkoord. “We hopen samen met Isabel Group verder te werken aan onze ambitie om alle Belgen op de digitale snelweg krijgen. Isabel Group heeft onder andere met zijn ervaring in online betaalplatformen het juiste profiel om die evolutie mee te begeleiden”, zegt John Porter, CEO van Telenet. “We zijn ervan overtuigd dat de instap van Isabel Group positief is voor de toekomst van Doccle”, uit CEO Bram Lerouge zich positief. Telenet en Isabel Group zullen de focus leggen op het verbeteren van de beveiliging van Doccle. Voor gebruikers van het platform zou niets mogen veranderen.

Digitaal platform van de toekomst

Doccle is het grootste digitale administratieplatform in België. Het platform werd als onafhankelijke start-up in 2012 opgericht door Telenet, Acerta en het Nationaal Hulpfonds (CM) om hun digitale administratie te bundelen. Meer dan 2.2 miljoen Belgen ontvangen, beheren en bewaren nu meer dan 125 miljoen documenten per jaar op Doccle. Dankzij de interactieve app die alle documenten in een betrouwbare digitale omgeving verzamelt, biedt Doccle een veilig, eenvoudig en snel beheer van persoonlijke administratie.

Op Doccle kan elke Belg zijn overheidsdocumenten ontvangen door verbinding te maken met eBox. Het bedrijf werkt samen met honderden grote en kleine bedrijven en organisaties uit alle mogelijke sectoren zoals: sociale secretariaten, watermaatschappijen, banken, verzekeringsmaatschappijen, sociaal verzekeringsfondsen voor zelfstandigen, mutualiteiten, tot zelfs afvalintercommunales. Wil jij ook aan de slag met Doccle? In deze workshop leggen we uit hoe je je account aanmaakt en document overzet naar het platform.

Beheer al je documenten op één plaats met Doccle.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business