Nieuws

Polestar 3 wordt aerodynamische SUV

Polestar 3
Veel details over de Polestar 3 zijn er nog niet. Wel weten we nu dat de wagen volledig in de V.S. zal gebouwd worden.

Polestar 3 is een aerodynamische SUV die de volgende stap in de design evolutie van Polestar toont, inclusief het Android Automotive OS infotainmentsysteem, dat in de Polestar 2 debuteerde.

Polestar 3

“Productie in de VS vermindert levertijden, evenals de milieu-impact bij het verschepen van voertuigen over de hele wereld. Het zal zelfs een positieve invloed hebben op de prijs van Polestar 3,” zegt Dennis Nobelius, Chief Operating Officer bij Polestar. “Dit alles maakt het merk nog competitiever op de Amerikaanse verkoopmarkt.”

En aangezien Amerika een van de twee grootste afzonderlijke markten voor elektrische voertuigen is (de andere is China, waar Polestar 3 ook zal worden geproduceerd), zal het niet langer worden aanzien als een exportmarkt als het gaat om Polestar. 

In Amerika

“Polestar 3 zal worden geproduceerd in Amerika, voor Amerikanen”, zegt Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer van Polestar. “Vanaf nu is de VS niet langer een exportmarkt, maar een thuismarkt. We hebben de wagens en we hebben de productiecapaciteit, nu gaat het om verkoop, omzet en expansie.”

Deze uitbreiding gaat niet alleen over de productlijn. Het gaat ook over onze Amerikaanse aanwezigheid in de retail. Polestar Spaces zullen in 2021 te zien zijn op 25 locaties.  

De autobouwer heeft zijn hoofdkantoor in Zweden. Ze hebben hun eigen R&D-faciliteit in het Verenigd Koninkrijk. De productie zal voortaan in zowel China als de VS doorgaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business