Nieuws

Microsoft brengt nieuwe innovaties voor hybride werkplaatsen

Microsoft zet zich in op hybride werkplaatsen
Het techbedrijf Microsoft rolt updates uit voor zijn samenwerkingssoftware om groepswerk voor mensen in hybride werksituaties te vergemakkelijken.

Binnenkort wordt het dus makkelijker om met je collega’s aan allerlei projecten te werken via de software van Microsoft. Dat kondigt de techreus aan in een post op zijn blog. Het kondigt verscheidene updates aan voor Teams, Fluid Components, Viva-apps en de Whiteboard app. Microsoft rolt deze updates de komende maanden uit.

Microsoft zelf acht de updates niet onbelangrijk. Volgens hen is de overstap van onze manier van werken voor de Covid-19-pandemie naar een meer hybride opstelling cruciaal voor de toekomst. “Bij Microsoft geloven we dat hybride werk de toekomst van het werk is en dat, om mensen te helpen slagen in hun hybride werk, bedrijfsleiders hun organisaties opnieuw moeten gaan uitvinden met een nieuw model voor mensen, plaatsen en processen”, aldus Jared Spataro, corporate vice-president van Microsoft 365. “We zijn ook toegewijd om ervaringen te bouwen die iedereen op gelijke voet plaatsen – of ze nu samen in een vergaderzaal in Atlanta zitten, vanuit hun thuisbureau presenteren, of aan de slag gaan met een opgenomen vergadering zodra de werkdag begint in Sydney.”

Teams Rooms

Dit jaar brengt Microsoft met de updates Front row uit in Teams Rooms. Hiermee mikken ze op een meer immersieve ervaring voor alle deelnemers aan het gesprek. De videobeelden komen hier dan onderaan te staan, en de samenwerkingsruimte bovenaan. De randen worden gevuld met handige apps, zoals taken, notities, de agenda en de chat. Er komen ook aanpassingen aan de video layout bij groepsgesprekken, zodat mensen die vanop afstand deelnemen beter zichtbaar zijn.

Fluid components

Microsoft kondigt met de updates ook de komst van Fluid components aan Teams, OneNote, Outlook en Whiteboard aan. Fluid components zijn kleine verschillende onderdelen van de reeds bestaande apps zoals PowerPoint, Excel en Word die in een groter samenwerkingsplatform verwerkt kunnen worden. Zo zal je dus een klein kader van Excel met een tabel in naadloos kunnen verwerken in je productiviteitsapp of online gesprek. Een gelijkaardige soort functie is reeds in Google Workspace beschikbaar. Collega’s zullen dus op een veel eenvoudigere en overzichtelijkere manier informatie kunnen delen en terugvinden binnen deze apps.

Credit: Microsoft

Whiteboard app

Microsoft breidt ook de Whiteboard app uit. Na de update, die in de zomer van 2021 wordt uitgerold, zullen alle gebruikers content naar een Whiteboard kunnen brengen om mee te werken. Het voegt tevens nieuwe templates toe waardoor groepen hun projecten sneller kunnen afbakenen en vorm geven. Ook krijgen gebruikers in een andere taal de optie om alles vertaald te zien om de samenwerking te vergemakkelijken.

Viva

Viva, de app die je helpt bij je mentale welzijn doorheen je werkdag, krijgt tevens wat aanpassingen. Zo komt Headspace naar de app, waardoor gebruikers van korte meditatieve momenten kunnen genieten voor, tijdens en na hun werk. Daarnaast komt er ook een nieuwe focusmodus waarmee je jouw werkdag beter kan afbakenen en timers kan instellen voor al je belangrijke taken. Dit verschijnt later in het jaar.

Het bedrijf zet met deze updates heel hard in op de mogelijke toekomst van het hybride werken. Helaas is het moeilijk om te voorspellen of deze huidige trend zich zal blijven verderzetten. Of het thuiswerken over enkele maanden daadwerkelijk zo populair blijkt als men bij Microsoft hoopt, blijft koffiedik kijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business