Nieuws

Slimbook lanceert Linux-laptop voor 1299 euro

Slimbook Executive
De Slimbook Executive is het nieuwste model van de Spaanse fabrikant. Voor 1299 euro krijg je een zeer lichte laptop voor onderweg.

Het Spaanse bedrijf heeft een nieuwe Slimbook geïntroduceerd. Het gaat om een Linux-laptop die standaard 8GB RAM en 256GB ROM aan boord heeft. Wie wil kan die specificaties volledig uitbreiden voor een meerprijs. De laptop heeft een display van 14” met een 16:10 ratio en wordt voorzien van een Intel i7-1165G7 met hyperthreading.

Slimbook Linux-laptop

De laptop weegt amper 1kg volgens de fabrikant, dat maakt deze Slimbook Executive het ideale toestel voor werk en reizen. Bij aanschaf bepaal je zelf welke specificaties het toestel aan boord heeft. Zo kan je tot 64GB aan geheugen krijgen en tot 2TB aan opslag voorzien. Ook het besturingssysteem bepaal je zelf. De fabrikant biedt mogelijkheden zonder OS, met Ubuntu, Elementary OS of een dualboot met Windows 10 Pro/Home. Opties genoeg.

Qua connectiviteit heeft de Slimbook Executive een 3.2 USB-C aan boord, een Thunderbolt 4-poort en nog twee 3.2 USB-A poorten. Verder zit er een SD-kaartlezer, HMDI 2.0 en audiojack klaar voor gebruik. Het toestel is ook voorzien van WiFi 6 en bluetooth 5.1 in combinatie met de facial recognition die Slimbook zelf heeft ontwikkeld.

De batterij van deze laptop zou het tijdens werkuren tussen 6 en 8 uur moeten volhouden. Volgens de tests van MobileMark zou de batterij het in bepaalde gevallen zelfs tot 12 uur moeten doen, een stevig pluspunt. De basisprijs voor dit alles is 1299 euro en kan nu besteld worden.   

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business