Nieuws

Google Search crasht op Android: wat kan je doen?

De mobiele applicatie van Google Search crasht sinds deze ochtend bij veel Android-gebruikers. Zo kan je de problemen oplossen.

Ondervind je vandaag problemen om iets te googelen met je smartphone? Je bent zeker niet de enige. Uit gegevens van de website Downdetector (in het Nederlands allestoringen.be) blijkt dat honderden gebruikers sinds deze ochtend storingen hebben gerapporteerd bij de zoekmachine. De problemen lijken zich vooral voor te doen bij de mobiele Android-app van Google Search, al zijn er ook meldingen voor Google Drive en Maps. Wanneer je iets opzoekt, crasht Google Search al bij het opstarten. De desktopversie lijkt geen enkele hinder te ondervinden en de storing zal zeker ook geen impact hebben op het functioneren van je smartphone.

Hoe los je het op?

Gelukkig bestaat er een relatief eenvoudige oplossing voor het probleem. Na enkele mislukte pogingen zal Android je normaal voorstellen om je historiek en cachegeheugen van Google Search te verwijderen. Bij mij bleek die ingreep al voldoende te zijn. Volstaat dat niet, dan kan je altijd nog proberen om Google Search even te verwijderen en opnieuw te installeren via de Play Store. Je kan eveneens als laatste oplossing nog een soft reboot uitvoeren door de aan/uitknop dertig seconden ingedrukt te houden.

Het is nog onduidelijk wat de precieze oorzaak van de problemen is. Een woordvoerder van Google heeft via Twitter al laten weten dat het bedrijf wel op de hoogte is en aan een oplossing werkt. We volgen de situatie verder op en vullen dit artikel aan als er meer informatie bekend is.

Update 15u12: Enkele uren later lijken de Google-apps toch weer een stuk stabieler te werken, al blijft de kans op storingen bestaan. Het is voorlopig nog niet bekend wat de storing heft veroorzaakt.

google searchmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals