Nieuws

Chrome experimenteert met FaceID in incognitomodus

Google Chrome zou een feature krijgen waarmee je je incognitotabbladen een extra beveiligingslaag kan geven met FaceID. Enkel voor iOS.

Browsen in incognitomodus zorgt ervoor dat in principe niemand toegang kan krijgen tot de gegevens van je surfsessie. Je browsegeschiedenis wordt niet opgeslagen voor andere gebruikers van hetzelfde apparaat en je browser blokkeert third-party cookies van adverteerders. Het voegt wat extra privacy toe aan Chrome, die niet gekend staat als de meest privacyvriendelijke browser, al moet je je anonimiteit in incognitomodus ook weer niet onderschatten. Google kreeg vorig jaar een miljardenboete opgelegd omdat gebruikers toch nog steeds gevolgd werden als ze incognito surften. Wanneer iemand fysieke toegang krijgt tot je apparaat, is jouw surfsessie uiteraard ook geen geheim meer als je je toestel niet goed vergrendeld hebt.

Hou pottenkijkers buiten met FaceID

Aan dat tweede probleem wil Google alvast iets doen. SlashGear merkte op dat Google gaat experimenteren met FaceID voor de iOS-versie van de browser. De nieuwe functie houdt in dat je incognitotabbladen kan vergrendelen en ontgrendelen met de gezichtsscanner van je iPhone. Zo voeg je een extra laagje beveiliging en privacy toe aan je browser door stiekeme pottenkijkers buiten te houden.

Wie al eens met FaceID aan de slag wil, kan de functie al aanzetten via de chrome://flags-pagina waar alle experimentele functies voor Chrome staan opgelijst. De FaceID-functie krijgt voorlopig de naam Device Authentication for Incognito mee. Als je dit aanzet, dien je je browser even te herstarten en nadien via je privacyinstellingen aan te zetten. Hou wel rekening met het feit dat experimentele functies de stabiliteit van je browser kunnen beïnvloeden.

Image Credit: SlashGear

Enkel voor iOS

Volgens SlashGear is de functie wel zo goed als klaar voor de commerciële uitrol, al is er nog geen tijdlijn voor handen met welke update dit naar Chrome zou komen. In een eerste fase zal de functie exclusief voor iOS-gebruikers zijn aangezien ze de FaceID-technologie nodig heeft, maar op termijn zouden ook andere platformen hun incognitotabbladen kunnen vergrendelen met gezichtsherkenning. Ondertussen hebben de meeste smartphones en laptops wel een gezichtsscanner aan boord om het apparaat mee te ontgrendelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business