YouTube Google Drive links

Oude gedeelde en verborgen links van YouTube en Google Drive zullen binnenkort automatisch op privé gezet worden. Al kan je dat tegenhouden.

Advertentie

Google voert vanaf juli en september enkele veranderingen door in de manier waarop (verborgen) links gedeeld worden. Momenteel maken Google Drive en YouTube nog gebruik van een systeem uit 2017 maar volgens Google is dat verouderd en “niet meer veilig”. De veranderingen voor YouTube worden al op 23 juli doorgevoerd, voor Drive is dat pas vanaf september.

Oude Drive- en YouTubelinks

Alle video’s en Drive-links die door gebruikers op verborgen werden gezet en werden gedeeld voor 1 januari 2017 zouden ontoegankelijk kunnen worden. Die links zijn gedeeld in een oud systeem en Google wil dat niet meer gebruiken. De oplossing? Ze zullen niet meer werken tenzij gebruikers anders aangeven. Daardoor kan het zijn dat bepaalde bestanden of video’s dus gewoon niet meer toegankelijk zullen zijn. Alles na 1 januari 2017 blijft hetzelfde.

Wat moet je doen?

Zoals vermeld zal Google de eerste stappen ondernemen voor YouTube op 23 juli. Eigenaars van een kanaal kunnen wel via dit formulier aangeven om die verandering niet te laten doorvoeren. Hetzelfde verhaal voor Google Drive, maar dan pas vanaf september. Daarvoor kan je terecht op deze supportpagina. Je kan alle informatie in onderstaande video nog eens herbekijken.