Nieuws

Zoom koopt AI-bedrijf Kites voor live vertalingen

Zoom
Zoom heeft een bedrijf opgekocht dat zich in AI specialiseert. Live-vertalingen in videovergaderingen moeten in de toekomst mogelijk zijn.

Het gaat om Karlsruhe Information Technology Solutions (Kites). Het bedrijf werd opgericht aan het Karlsruhe Institute of Technology. Daar ontwikkelde het een systeem voor live-vertalingen in het klaslokaal. Studenten die het Duits of Engels niet machtig waren, konden op die manier de lessen toch meevolgen. 

Specifieke technologie van Kites

Met de overname wil Zoom die technologie gaan toepassen op zijn onlinevergaderingen. Kites heeft de nodige ervaring op zak als het gaat over real-timevertalingen en transcriptiesoftware. Zoom laat weten dat het mensen die elkaars taal niet spreken wil samenbrengen. Op termijn moet de videoconferencing-app een krachtige vertaaltool worden.

Momenteel heeft Zoom al transcripties in real-time. Het beperkt zich wel nog tot Engelssprekenden. Maar, Zoom is zich ervan bewust dat de kwaliteit daarvan nog te wensen overlaat, zo zegt het zelf op een supportpagina. Het bedrijf laat tot slot nog weten dat het een onderzoekscentrum zal openen in Duitsland, waar het Kites-team ondergebracht zal worden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business