498P9Z SuperWide Philips

Philips heeft zijn 498P9Z gelanceerd. De joekel van een monitor mikt op professionelen die een groot, haarscherp bureaublad nodig hebben.


“Om aan de behoeftes te kunnen voldoen van financieel adviseurs, grafisch ontwerpers, architecten, programmeurs en elke andere gebruiker die denkt een groter scherm nodig te hebben voor een beter overzicht van alle applicaties, lanceren we de Philips 498P9Z”, luidt de officiële mededeling. De SuperWide Monitor heeft een schermdiagonaal van maar liefst 48,8 inch (124 cm), met een beeldverhouding van 32:9.  

498P9Z: snelle display 

Het gebogen VA-paneel met een sterke refresh rate van 165 Hz biedt ook Adaptive-Sync. Dat maakt hem uitermate geschikt voor wie dag in, dag uit grafische toepassingen gebruikt, maar net zozeer voor gamers. Het grote bureaublad, met een resolutie van 5120 x 1440, is ontworpen om een setup van meerdere schermen te vervangen, zodat je een écht breed scherm hebt. De SuperWide-monitor vervangt twee 27-inch 16:9 QuadHD-beeldschermen.   

“De 1800r curve van het scherm biedt een meeslepende en comfortabele ervaring, dat doet denken aan een natuurlijk gezichtsveld zonder felle schittering of vervorming. Zowel architecten, grafisch ontwerpers, videomakers, programmeurs als diegene werkzaam in de financiële sector hebben de ruimte nodig om meerdere applicaties tegelijkertijd te gebruiken, om zo hun creativiteit te ondersteunen en hun productiviteit te accelereren–al zal dit scherm indruk maken op elke gebruiker”, belooft Philips.  


Sterk contrast door DisplayHDR 400 

De VESA-gecertificeerde DisplayHDR 400 lijkt alvast een significante verbetering te gaan leveren ten opzichte van normale SDR-beeldschermen, door de sterke helderheid, het grote contrast en levendige kleuren. Anti-schittering en lage reflectie moeten glasheldere beelden opleveren. Tot slot belooft Philips’ monitor ook aardig te zijn voor je ogen. FlickerFree-technologie, de EasyRead-modus en de LowBlue-modus werken samen voor een comfortabelere kijkervaring.  

Voor de meest extreme opstellingen en multitasking is er ook de ingebouwde KVM-schakelaar met MultiView-technologie. Die zorgt ervoor dat meerdere apparaten tegelijk gebruikt kunnen worden, zoals een pc en een notebook. Daardoor moeten gebruikers de mogelijkheid krijgen om twee losse pc’s te besturen met één monitor-keyboard-muis set-up. De monitor biedt alle gebruikelijke connectiviteitopties, met een slim kabelmanagementsysteem voor wie zijn bureau graag netjes houdt.  

De Philips 498P9Z Monitor is verkrijgbaar vanaf augustus 2021 voor een adviesprijs van 1.149 euro.