Nieuws

Renault brengt 3 waterstofmodellen van gekende Master-serie

Renault waterstof
Renault kiest voor waterstof. De Franse wagenfabrikant breidt dit jaar nog de Master-serie uit mer drie waterstofbusjes.

Dat elektrische wagens niet de enige oplossing zijn, dat weten we intussen. Steeds meer autofabrikanten leggen een deel van hun aandacht nu ook bij de ontwikkeling van waterstofmotoren. Renault doet dat met een nieuwe joint venture die de naam HYVIA heeft gekregen. Vanaf eind 2021 komen de eerste Renault Master busjes op waterstof al op de markt. Al heb je dan in België wel een praktisch probleem.

Renault zet in op waterstof

HYVIA bouwt voort op de expertise van Plug Power, een wereldwijde leider op gebied van waterstof met meer dan twintig jaar ervaring met elektrolyse en een netwerk van meer dan honderd stations die samen meer dan veertig ton waterstof per jaar distribueren. HYVIA biedt oplossingen voor elektrolyse, mobiele opslagstations en – vanaf eind 2021 – ook waterstoftankstations die worden geproduceerd in Flins in Frankrijk. Deze waterstoftankstations zijn te huur of te koop en gegarandeerd veilig in gebruik.

3 nieuwe modellen

Aan de andere kant heeft Ranult dan weer een pak expertise. Daarmee kan HYVIA tegen het einde van dit jaar drie lichte bedrijfswagens met brandstofcelaandrijving:

Master Van H2-TECH: een grote bedrijfswagen geschikt voor commercieel transport van goederen, met een actieradius van 500 km en een laadvolume van 12 m3.
Master Chassis Cab H2-TECH: een grote bedrijfswagen met nog meer laadruimte (19 m3) en een actieradius van 250 km.
Master Citybus H2-TECH: een minibus voor stedelijk verkeer, ideaal voor bedrijven en openbaar vervoer, geschikt voor maximaal vijftien passagiers en met een actieradius van circa 300 km.

De prijzen van bovenstaande modellen zijn echter nog niet bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business