Wie een Airport Time Capsule heeft staan wordt aangeraden om minstens een extra back-up te maken. Door een ontwerpfout kan dataverlies ontstaan.

Advertentie

Volgens het Duitse datarecoverybedrijf Datenrettung kunnen gebruikers van een Apple Airport Time Capsule van de vijfde generatie weleens hun data kwijtraken. Het gaat om apparaten die gemaakt zijn van 2014 tot en met 2018. Het bedrijf raadt hen aan om over te stappen op een andere back-upoplossing.

Datenrettung heeft een rapport opgesteld, waarin het beschrijft dat de harde schijven in de Apple-apparaten gevoelig zijn voor storingen. De oorzaak is een materiaal dat Apple gebruikt in de zogenaamde parking ramp. Dit is het onderdeel dat de kop van de lezers huisvest, als deze niet gebruikt worden. De gebrekkige ventilatie in de Airport Time Capsule zou het probleem verergeren.

Ontwerpfout in Airport Time Capsule

Datenrettung gaat ervan uit dat het een fout is in het ontwerp van de harddisk Seagate Grenada, die is geïnstalleerd in de Time Capsule (modelnummers ST3000DM001 en ST2000DM001). De parking ramp van deze harde schijf bestaat uit twee materialen en zal vroeg of laat breken in de slecht geventileerde Time Capsule.

Als dat gebeurt, kan dat ernstige gevolgen voor de harddisk hebben. Bij inschakeling of ontwaken van de Time Capsule gaat de vervormde schrijf-/leeseenheid uit de parkeerstand. Deze kan vervolgens de dataschijven van de Seagate-harddisk vernietigen omdat hij eroverheen sleept.

Datenrettung zegt dat het deze specifieke breuk heeft gevonden bij “bijna 100 procent” van alle storingen met Time Capsule apparaten van de vijfde generatie. Als het fout gaat, is het weliswaar mogelijk om de gegevens terug te halen, maar dat kost “zeer veel moeite”. Het recoverybedrijf raadt gebruikers van een Airport Time Capsule dan ook aan om hun gegevens naar een andere schijf te kopiëren. Die zou je dan wel weer in het apparaat kunnen inbouwen.

Apple Airport Time Capsule

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here