Nieuws

Broadcom in gesprek met SAS voor overname

broadcom
Chipproducent Broadcom zou zijn zinnen gezet hebben op SAS. Het overnamebedrag zou rond de 20 miljard dollar liggen.

Update 14/07: De onderhandelingen zouden inmiddels al zijn afgebroken omdat de stichters en bestuurvoorzitters van SAS hun bedrijf niet willen verkopen.


The Wall Street Journal lanceerde het gerucht dat Broadcom SAS zou benaderd hebben met een overnamebod. Met de deal zou een overnamebedrag van 15 à 20 miljard dollar gemoeid zijn. Dat is zeker nog niet het officiële bedrag, maar een schatting van de actuele beurswaarde van het analyticsbedrijf SAS. Voor Broadcom ligt die rond de 200 miljard dollar.

Broadcom is wellicht het bekendst als producent van chiptechnologie, maar infrastructuursoftware is ook geen onbekend terrein meer voor het bedrijf. Door de vele overnames die de historie van Broadcom kenmerken, heeft het bedrijf een enorm divers productportfolio opgebouwd. Met overnames van CA technologies in 2018 en Symantec in 2019 kocht de chipproducent zich de voorbije markt in in de software-industrie. Daarmee verrasten ze destijds vriend en vijand. Broadcom wilde zich met een breder aanbod positioneren als een concurrent voor Microsoft. Het overnemen van SAS, dat trouwens een strategisch partnership heeft met Microsoft, zou die doelstelling kracht bijzetten. SAS is een globale marktleider in het ontwikkelen van analytics-, business intelligence- en data managementoplossingen. Broadcom probeerde ooit sectorgenoot Qualcomm over te nemen, maar dat mislukte door toedoen van Donald Trump.

Spaarpotje aangelegd

Broadcom heeft de voorbije jaren flink kunnen sparen om nog eens een grote slag te slaan. Het bedrijf deed het bedrijf deed sinds 2019 geen significante overnames meer. Ze verhuisden hun hoofdkantoor van Singapore naar Silicon Valley. De coronacrisis lijkt het bedrijf ook niet slecht uit te komen. De waarde van de aandelen stegen op een jaar tijd met 50% en ook inkomsten uit de chip- en softwareafdeling schieten omhoog.

Zowel Broadcom als SAS moeten nog reageren op de geruchten. Volgens de bronnen van The Wall Street Journal zou het wel slechts een kwestie van tijd zijn vooraleer de overname officieel wordt gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business