Nieuws

Super Mario 64 geveild voor meer dan een miljoen euro

Een verzamelaar had veel geld over voor een origineel exemplaar van de klassieke videogame Super Mario 64. Een recordbedrag voor een game.

Super Mario 64 lanceerde in 1996 als één van de lanceringstitels van de Nintendo 64-console. Het was de allereerste Mario-game in 3D en dat maakt de game ook een pionier voor 3D-games. Een technologie die in 1996 nog in de kinderschoenen stond. Vele liefhebbers van Super Mario beschouwen Super Mario 64 nog steeds als één van de beste games uit de hele reeks. Maak de optelsom en de game blijkt al snel veel geld waard te zijn.

Tijdens een online veiling is een origineel exemplaar van de videogame voor meer dan 1,5 miljoen dollar (1,32 miljoen euro) over de toonbank gegaan. Dat klinkt als belachelijk veel geld voor een videogame en dat is het ook, maar verzamelaars hebben soms veel geld over voor unieke items. De geveilde game werd gevalideerd als authentiek en bleek nog in uitzonderlijke goede staat te zijn (de doos was nooit geopend). Om Super Mario 64 te kunnen spelen hoef je gelukkig niet zo veel geld te betalen. Je kan de game gemakkelijk via tweedehandswebsites voor een paar euro’s op de kop tikken of de remaster voor de Nintendo Switch spelen.

Legend of Zelda

Na deze veiling mag Super Mario 64 zich de allerduurste videogame ooit noemen; want nooit eerder betaalde iemand zo veel geld om een game te kopen. Het vorige record was nochtans maar een week oud. Een kopie van de originele Legend of Zelda-game uit 1988 leverde tijdens een veiling 870.000 dollar (737.000 euro) op. Hier bleek het om één van de allereerste cartridges ooit die van de game zijn gemaakt te gaan. Een heel uniek collectorsitem dus, maar niet zo veel waard als een Super Mario-game.

De liefhebbers kunnen hieronder een walkthrough bekijken van de volledige game:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business