Nieuws

Dit is de nieuwe Nintendo Switch met 7-inch OLED-display

Nintendo heeft de nieuwe generatie van de Switch onthuld. De grootste upgrade ten aanzien van de huidige versies is een groter OLED-display.

De geruchten dat Nintendo een nieuwe versie van de Nintedo Switch zou lanceren deden al maandenlang de ronde. Tijdens E3 heeft de gameontwikkelaar ons nog even in spanning gehouden, maar nu is de kogel dan toch door de kerk. We nemen een kijkje naar wat de Nintendo Switch 2021 te bieden heeft in vergelijking met zijn gelauwerde voorganger. 

Het meest opvallende kenmerk is het vernieuwde display. Het 6,2” LCD-scherm van de huidige Nintendo Switch maakt in het nieuwe model plaats voor een 7” OLED-display. Om dat grotere scherm te kunnen huisvesten, is de console wat groter en zwaarder, al zal dat de draagbaarheid van de console zeker niet in het gedrang brengen. Andere zichtbare aanpassingen zijn een verstelbare steun om op een tafel te spelen en een ethernetdock.  

Een grote technische upgrade lijkt wel te zijn uitgebleven. De audiokwaliteit is opgetrokken wanneer je de console in je handen hebt en met 64GB is het opslaggeheugen opgetrokken. Sommige geruchten spraken dat de Nintendo Switch dankzij chiptechnologie van Nvidia ondersteuning zou kunnen bieden voor 4K-beeldkwaliteit wanneer aangesloten op een 4K-televisie, maar het lijkt dat de maximale beeldkwaliteit begrensd blijft tot ‘slechts’ 1080p.  

Beschikbaar vanaf 8 oktober 

Nu is het nog even wachten totdat de Nintendo Switch 2021 in de winkelrekken ligt. Dat zal vanaf 8 oktober het geval zijn, samen met de game Metroid Dread. In de aankondiging maakt Nintendo nog geen prijs bekend voor de Benelux-markt. The Verge noemt een prijskaartje van 350 dollar in de Verenigde Staten, dus zal de prijs in Europa vermoedelijk ook rond de 350 euro liggen.  

Het is ondertussen al 4 jaar geleden dat Nintendo de Switch op de markt bracht, op 3 maart 2017 om precies te zijn. Het concept van een console die je zowel op je televisie kan aansluiten als overal mee naar toe nemen sloeg duidelijk aan, want de Nintedo Switch is nog steeds razend populair. Er zijn inmiddels al bijna 85 miljoen stuks van verkocht wereldwijd. In 2019 lanceerde Nintendo al een goedkopere Switch Lite

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business