Nieuws

Nintendo toont teaser nieuwe Zelda-game tijdens E3

Gisterenavond was Nintendo aan de beurt tijdens de gamebeurs E3. De belangrijkste hoogtepunten waren teasers voor een Zelda- en Metroid-game.

Op de laatste dag van de virtuele conferentie E3, de grootste gamebeurs ter wereld, mocht Nintendo het podium betreden. Er werd dit jaar met extra interesse gekeken naar de keynote van de Japanse gameontwikkelaar nadat geruchten over een nieuwe Nintendo Switch opdoken. Die kregen we uiteindelijk niet te zien, al had Nintendo al voor de start van de keynote de geruchten over de Switch Pro ontkracht. Wacht Nintendo een ander tijdstip af om de console aan te kondigen? We hopen het snel te weten.

Door de afwezigheid van nieuws over de Nintendo Switch lag de focus zoals je verwacht op nieuwe games. Het meeste aandacht trok de nieuwe The Legend of Zelda-game, die pas helemaal aan het einde van de keynote verscheen. Een titel heeft de nieuwe Zelda nog niet meegekregen. We weten enkel dat het gaat om een sequel voor Breath of the Wild, een gelauwerde game die in 2017 verscheen. De game zal enkele spannende nieuwe spelelementen toevoegen aan de Zelda-saga zoals skydiven. Een release staat wel ten vroegste voor 2022 op de planning; tijd genoeg om nog een titel te bedenken. Om de pijn wat te verzachten brengt Nintendo op 16 juli een remake uit van de game The Legend of Zelda: Skyward Sword (2011) voor de Switch.

Metroid in 2D

Noemenswaardig is ook de aankondiging van Metroid: Dread dat op 10 augustus zal verschijnen. Met deze game knoopt de Metroid-reeks voor het eerst in 19 jaar opnieuw aan met haar 2D-roots. Hoewel Metroid: Dread de fans van de reeks weer wat geeft om naar uit te kijken, blijft het muisstil rond Metroid Prime 4. Die game werd al jaren geleden aangekondigd, maar in 2019 moest een nieuwe studio vanaf nul herbeginnen nadat Nintendo de samenwerking met een eerste studio stopzette. Als dat maar geen nieuwe Cyberpunk 2077 wordt…

Andere nieuwe games die zijn aangekondigd door Nintendo zijn WarioWare: Get it Together en games die vanuit andere consoles de overstap naar de Switch maken. De volledige keynote van Nintendo tijdens E3 kan je op YouTube herbekijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business