Nieuws

Gamebeurs E3 gaat digitaal door

E3 keert terug na een jaar afwezigheid. Het gamingevenement zal via een gratis livestream te volgen zijn en vindt plaats van 12 tot 15 juni.

Vorig jaar kon de grootste gamebeurs ter wereld niet doorgaan om redenen die we je niet meer hoeven uit te leggen. Dit jaar zal het evenement sowieso opnieuw doorgaan, zij het in een andere vorm. Na het eerder al ‘on the record’ mee te delen aan gamenieuwswebsite IGN, heeft organisator ESA (Entertainment Software Association) met een publieke mededeling bekend gemaakt dat de beurs niet naar zijn vaste locatie in Los Angeles trekt, maar via een (volledig) gratis livestream te volgen zal zijn. We zijn er ondertussen aan gewend geraakt. De digitale editie van E3 vindt plaats van 12 tot 15 juni.

“E3 is al meer dan twee decennia lang de belangrijkste gebeurtenis om het beste te laten zien dat de videogame-industrie te bieden heeft. De wereld is nu meer dan ooit verbonden door games. We evolueren daarom dit jaar naar een meer inclusief evenement. We zullen fans nog steeds enthousiast maken met grote onthullingen en een exclusieve inkijk. De elementen die E3 tot het middelpunt van videogames gemaakt hebben”, staat te lezen in de aankondiging.

Enkele grote namen uit de videogame-sector hebben hun deelname al bevestigd. Nintendo, Xbox, Konami en Ubisoft zullen er naar goede gewoonte bijzijn. Er zijn ook al enkele opvallende afwezigen: EA, Sony en Activision gaan wellicht hun kat sturen. Dat ligt niet per sé aan het digitale format. De ontwikkelaars hebben de voorbije jaren wel eens in de clinch gelegen met de organisatie waardoor ze liever niet afkwamen.

De magie is weg

Het besluit om E3 digitaal te laten doorgaan wordt onder gamers en gamejournalisten op gemengde gevoelens onthaald. Een digitaal evenement is wellicht beter als niets, maar ze kunnen toch zelden tot nooit de sfeer van een fysiek evenement creëren. E3 vindt al sinds 1995 plaats en heeft in het verleden grote aankondigingen gekend. Onder andere de eerste PlayStation, Nintendo Wii en PlayStation 4 kregen tijdens de beurs hun eerste onthulling voor het grote publiek.

Toch vinden velen dat E3 al lang niet meer het evenement is wat het ooit was. De afbouw begon al in 2007, toen onder druk van de grote spelers de beurs kleinschaliger werd gehouden. Na twee jaar besloot ESA terug naar de klassieke formule te gaan. Sindsdien begonnen veel gameontwikkelaars meer hun eigen zin te doen en hun grote aankondigingen los te koppelen van de beurs. Ook dit jaar lijken we nu de next-gen consoles al op de markt zijn ook geen schokkende aankondigingen te moeten verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business